FOTO: ROLAND GARROS NA ŠUBIĆEVCU: Radovi na teniskim terenima u punom jeku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prošli vikend započeli su na Šubićevcu radovi na pet teniskih terena koje je dobio na raspolaganje Teniski klub Šubićevac.
Danas, tjedan dana kasnije, radovi su punom jeku.

tenis222Akcija na koju se odazvalo 30 šibenskih klubova prošlu subotu, pokazatelj je kako je sve lakše kad se «male ili malo veće ruke slože». Svatko sa svojom lopatom doprinio je svim budućim naraštajima grada Šibenika. Domišljatost dopredsjednika kluba Nevena Nakića, dokaz je kako se i u vrijeme nemile krize, stvari mogu pokretati nabolje, naravno samoinicijativno i sa udruživanjem! Kako bi Neven rekao; U vrijeme kada nema novca i moralna podrška je velika stvar! Investicija vrijedna pet milijuna kuna, iza koje stoji Teniski klub Šubićevac, pod koncesijom je do 2028. godine., a onda opet pripada gradu. Sve naredne godine od ovog projekta imati će koristi kako grad Šibenik, tako i svi koji bi htjeli svoju djecu sutra vidjeti na zelenim, crvenim, plavim, teniskim podlogama svijeta.

tenis333Intencija kluba je stvoriti nove male tenisače koji su upravo svoje prvo tenisko znanje usvojili na Šubićevcu. Teniski klub Šubićevac u svojim redovima ima teniske trenere sa licencom kao što su u teniskom svijetu poznati Vedran Štrkalj i Jadran Jurković. Osim njih ubrzo će im se priključiti nova trenerska imena, a kad dobiju licencu, javno ćemo ih predstaviti.

tenis444Razgovarajući sa Nevenom Nakićem dolazim do zaključka da će novouređeni teniski tereni proširiti i turističku ponudu  grada.

– Kako ćemo uskoro dovbiti luksuzan hotel u Mandalini, kruzere koji će pristajati u Šibeniku, logično je i da imamo teniske terene napravljene po svjetskim standardima. I to je ta grana turizma, kojoj treba i može težiti grad Šibenik- kaže Neven Nakić.

tenis555 Napominje i kako je realizacija cijelog projekta izuzetno zahtjevna, jer da bi napravili nešto kvalitetno što će nam služiti slijedećih 50 godina, potrebno je postaviti ispravne temelje, što nije bio slučaj do sada.

– I sami ste svjedoci poplavama na terenima za vrijeme kiše, sada više toga neće biti. Dok nismo počeli sa iskopavanjem, odnosno dok se nismo suočili na licu mjesta sa postojećim stanjem, nismo znali što nas čeka i koliko problem mi imamo. Postavljene su nove cijevi , novi kanali. Terenska podloga rađena je u nekoliko slojeva poput Roland Garrosa. Tereni će imati svoje ugradbene automatske prskalice, koje će navodnjavati zemlju. Te na kraju, tenis će se igrati i noću, pa smo uložili u rasvjetu, na sve smo mislili- rekao je Neven Nakić.

tenis666Za budućnost postoje i daljnji planovi. Teniski klub Šubićevac će zajedno sa Udrugom Juraj Dalmatinac pokušati  dobiti iz Europskih fondova novac za sportsko rekreacioni kompleks na Šubićevcu.

– Da vam predočim o kojoj se parceli radi, govorim o dijelu gdje se sada nalazi lunapark na Šubićevcu. Imamo usmeno obećanje od trenutne gradske vlasti, ako uspijemo zajedničkim snagama sa Udrugom Juraj Dalmatinac, doći do novca, pomoći će nam i grad, a ja im vjerujem- kaže Nakić.

tenis777Prijedlog, odnosno, savjet Teniskog kluba Šubićevac, ostalim sportskim klubovima u Šibeniku, jest da se udruže, odnosno da se klubovi fuzioniraju, biti će više uspjeha i rezultata. Neven je želio istaknuti prijateljstvo sa Teniskim savezom Hrvatske te im zahvaliti, jer se opet na Šubićevcu održava i ove godine za vrijeme MDF-a, prvenstvo u tenisu za djecu od 10 godina. Još jedna bitna stvar, dodaje Neven, jest, da je Teniski klub Šubićevac dobio na povjerenje održavanje Grand Slama u Dalmaciji, a to nešto znači!
Ovaj tekst je i apel gradu Šibeniku da pomogne Teniskom klubu Šubićevac, jer su oni pomogli i njima, a i svima nama i našim budućima. Budimo realni, kad bi se itko primio posla izgradnje teniskih terena, pogotovo u vrijeme u kojem živimo, sa čistim entuzijazmom? Zato takve ljude treba poticati i pomagati, jer su korisni za društvo. Oni nose sa svojom realizacijom dobro osmišljenog projekta i potencijalna zapošljavanja, a nama i to treba!


Pratite nas i na društvenim mrežama: