FOTO Ragbijaši Šibenika treći u Drugoj ligi, Frane Bukić upisao 30 poena u susretu za broncu

Foto: Berislav Rožman
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Završena je Druga hrvatska ragbijaška liga. Na završnom turniru, igranom u igralištu u zagrebačkom kvartu Savica, Ragbi klub Šibenik borio se za treće mjesto i – izborio. U play-off susretu za broncu odmjerio je snage protiv domaće Lokomotive i slavio s uvjerljivih 50:14, i tome Zagrepčanima nanijeli i treći poraz u isto toliko odigranih susreta ove sezone.

ragbi 1

Inače, delegat je naknadno utakmicu registrirao rezultatom 20:0 za Šibenčane jer je utvrđeno da tri igrača Lokomotive nisu imali pravilne registracije, no to nikako ne umanjuje pobjedu ekipe iz Mandaline.

ragbi 2

ragbi 3

– Od početka smo poveli i, iako se Lokomotiva dobro držala prvih pola sata, ostatak utakmice išao je u našem smjeru – izvijestio nas je predsjednik Ragbi kluba Šibenik Frane Koštan.

ragbi 4

ragbi 5

Igrač utakmice bio je Frane Bukić, koji je postigao čak 30 poena (četiri zgoditka i pet pretvaranja) dok su se s po jednim zgoditkom pridružili Mazalin, Nanut i Matešić, te svojim prvijencem u seniorskom ragbiju 17-godišnji Jan Imamović.

ragbi 6

Podsjetimo, nakon regularnog dijela sezone RK Šibenik završio je na trećem mjestu u ukupnom poretku i to zbog lošije skor razlike od, zbog mu je izmakla mogućnost da se u finalu protiv Novog Zagreba bori za prvaka Druge lige.  Novi Zagreb u finalu je potvrdio ovosezonsku dominaciju, uvjerljivo pobjedio Rijeku rezultatom 58:5 i time izborio nastup u Prvoj ligi.

Foto: Berislav Rožman
Foto: Berislav Rožman

Inače, pehare i zahvale na uspješno odrađenu sezonu podijelio je izbornik hrvatske reprezentacije Milan Yelavich.

– Ovom utakmicom završila je još jedna sezona u ragbiju 15 za Šibenik i sada se okrećemo nastupu u olimpijskoj verziji ragbija, tzv. ‘sedmici’. To je atraktivnija verzija ragbija koja se igra sa sedam igrača u terenu, a Prvenstvo Hrvatske na rasporedu je 13. svibnja – kazao je Koštan.

Foto: Berislav Rožman
Foto: Berislav Rožman

Sastav Šibenika u play-offu: Rodin, Nanut(5), Skelin, Koštan, Bošnjak, Božić, Paškov, Mazalin(5), Imamović(5), Bukić(30), Alfier, Matešić(5), Martinović, Baus, Majica, Tabula, Bulat.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: