FOTO: OTVORENA DVORANA BALDEKIN: ‘Ovdje se počela pisati povijest šibenske košarke i to ne smijemo zaboraviti’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon velikog tromjesečnog makeovera šibenske ljepotice, sportske dvorane Baldekin, bio je red da se ista službeno opet stavi u funkciju što se jutros i dogodilo. Građane koji su došli uživo vidjeti novo ruho šibenske ljepotice i svjedočiti činu svečanog otvaranja, na platou dvorane dočekali su ravnatelj JU ‘Športski objekti’ Andrija Španja, voditelj gradilišta Zvonko Balder, trener GKK ‘Šibenik’ Jeronimo Šarin, direktor KK Jolly Davor Vidačak, vodstvo Grada na čelu sa šibenskim gradonačelnikom Željkom Burićem i Draženova majka Biserka Petrović.

dvorana baldekin otvorenje 2

Ovu dvoranu koristi desetak različitih klubova, a ne samo šibenski prvoligaši. Nadam se da će svi oni odsad imati adekvatne uvjete za svoj rad i da problema s kojima smo se susretali prije, više neće biti-rekao je Andrija Španja s čim se složio i trener GKK Šibenik Jeronimo Šarin.

-Bilo je tu puno problema, u prvom redu ozljede igrača. Postavljanjem novog, suvremenog parketa tih problema ne bi više trebalo biti, a jedino šta mi u dvorani još fali su tribine iza koša i tek kad one dođu, onda će dvorana poprimiti pravi košarkaški smisao-komentirao je Šarin novi izgled šibenskog košarkaškog hrama.

dvorana baldekin otvorenje 4

-Napravili smo dvoranu koja će, između ostalog, zadovoljiti potrebe mladih generacija što me najviše raduje-rekao je šibenski gradonačelnik, a mlade generacije to su nam potom i potvrdile.

-Košarku treniramo već godinama, znamo sve o Petroviću i ova je dvorana puno lipša. Parket i zidovi na kojima se nalazi motiv šibenske kape nam se najviše sviđa-rekli su nam Šime i Ivan, mali košarkaši iz Škole košarke ‘Dražen Petrović’.

dvorana baldekin otvorenje  biserka petrovic 3

-Dvorana je veličanstvena i nikad ne smijemo zaboravit da je odavde sve krenulo. Upravo ovdje se počela pričati i stvarati povijest šibenske košarke-kratko je i jasno naglasila Draženova majka Biserka.

Podsjetimo, projekt obnove dvorane vrijedan je 4,7 milijuna kuna, od čega je Fond za energetsku učinkovitost dodijelio 1,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a ostatak radova osiguran je u šibenskom proračunu. Stara je dama, kako joj ‘tepa’ dogradonačelnik Mileta, tako, između ostalog, napokon dobila ono što i zaslužuje-najmoderniju dostupnu verziju parketa na tržištu i  to od kanadskog javora koji, uz adekvatnu podkonstrukciju, zadovoljava najstrožim FIBA standardima. Inače, istog koristi dobar dio dvorana u SAD-u u kojima se igraju NBA i NCAA utakmice.

Osim visokokvalitetnog i suvremenog parketa od kanadskog javora, obnovljena je vanjska ovojnica dvorane, riješena je termo i hidro izolacija krovišta, prozori i vrata zamijenjeni su energetski visokoučinkovitim, fasadni zidovi obloženi su kamenom vunom, adekvatno je obnovljen dio pomoćnih prostorija, kao i dio sanitarnih čvorova. Također, riješio se i problem oborinskih odvodnja, kao i veliki problem dotrajalih elektroinstalacija što u projektu nije bilo predviđeno, ali i to je sad sanirano.

U sklopu čina svečanog otvorenja, danas je odigrana i utakmica između ŠK ‘Dražen Petrović’ i ŠK ‘Split’.dvorana baldekin otvorenje 6

dvorana baldekin otvorenje 5

dvorana baldekin 12

Cijelu svečanost pogledajte u FOTOGALERIJI:

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.