FOTO: MAKEOVER GOTOV: Pogledajte novi izgled dvorane Baldekin

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Radovi  na sportskoj dvorani Baldekin privedeni su kraju. Ostale su još samo neke sitnice koje će se riješiti do sutrašnjeg svečanog otvorenja, a mi smo danas imali čast fotkati novo ruho ‘šibenske ljepotice’.

dvorana baldekin 7 dvorana baldekin 8

dvorana baldekin 5

Podsjetimo, projekt obnove dvorane vrijedan je 4,7 milijuna kuna, od čega je Fond za energetsku učinkovitost dodijelio 1,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a ostatak radova osiguran je u šibenskom proračunu. Stara je dama, kako joj ‘tepa’ dogradonačelnik Mileta, tako, između ostalog, napokon dobila ono što i zaslužuje-najmoderniju dostupnu verziju parketa na tržištu i  to od kanadskog javora koji, uz adekvatnu podkonstrukciju, zadovoljava najstrožim FIBA standardima. Inače, istog koristi dobar dio dvorana u SAD-u u kojima se igraju NBA i NCAA utakmice.

dvorana baldekin 12

dvorana baldekin 6

-Osim visokokvalitetnog i suvremenog parketa od kanadskog javora, obnovljena je vanjska ovojnica dvorane, riješena je termo i hidro izolacija krovišta, prozori i vrata zamijenjeni su energetski visokoučinkovitim, fasadni zidovi obloženi su kamenom vunom, adekvatno je obnovljen dio pomoćnih prostorija, kao i dio sanitarnih čvorova. Također, riješio se i problem oborinskih odvodnja, kao i veliki problem dotrajalih elektroinstalacija što u projektu nije bilo predviđeno, ali i to je sad sanirano-rekao nam je Andrija Španja, ravnatelj Javne ustanove ‘Športski objekti’.

dvorana baldekin 2

dvorana baldekin 13

dvorana baldekin 15

Svečano otvaranje predviđeno je za sutra u 10 sati kada će biti odigrana i utakmica između ŠK ‘Dražen Petrović’ i ŠK ‘Split’.


Pratite nas i na društvenim mrežama: