Više

  Druga regata Kupa Dalmacije održana na najljepšoj prirodnoj veslačkoj stazi na svijetu

  FOTO Krkine posade iskazale se u domaćim vodama, u Zatonu osvojeno treće mjesto u poretku klubova

   

  Zaton je za vikend bio domaćin druge regate ovosezonskog Kupa Dalmacije. Priređivač je kao i uvijek bio Veslački klub Krka, a na najljepšoj prirodnoj veslačkoj stazi na svijetu okupilo se 400-injak natjecatelja i pratećeg osoblja. Krkine posade u domaćim su vodama ostvarili jako dobre rezultate. Osvojeno je ukupno treće mjesto u konkurenciji 11 klubova, dok je u konkurenciji starijih kadeta podijeljeno prvo mjesto s ekipom iz Gusara.

  Boje šibenskog kluba branilo je 17 posada, od samaca mlađih kadeta i kadetkinja, preko osmeraca mlađih juniora, sve do skifova starijih juniora. Kako su prošli pročitajte u iscrpnom izvještaju predsjednika kluba Dražena Crnogaće.

  Zlatne medalje osvojili su četiri posade:

  Šime Grubišić u samcu za mlađe kadete: sjajna utrka s najboljim postignutim vremenom u obje skupine od po sedam dječaka, ali da je bilo lako, nije bilo. Za zlato je trebalo skoro pa izletjeti ne samo van staze nego i na obalu.

  Vice Morić, Lovro Papak, Vice Alfier, Ivano Zorica i Lovre Tošić (korm.) u školskom četvercu GIG za starije kadete: utrka neizvjesna do samog kraja u kojoj su mladi Krkaši najveće konkurente, vršnjake iz makarskog Biokova pobijedili za male-velike četiri desetinke. Trojica veslača funkcionirali su jako dobro, a četvrti tako-tako zbog čega tom četvrtom ide i poruka da samo redovan trening jamči uspjeh.

  Jakov Slavica, Franko Dobra, Filip Šarlija i Nikola Knežić, četverac na pariće za mlađe juniore: i kad su sve ostale posade već bile poprilično zaostale iza naših momaka vršnjaci iz Bikova (opet!) bili su im uz bok do zadnjih 500 metara, a onda su mladi Krkaši suvereno odjurili do još jedne ovogodišnje pobjede uz napomenu da su Nikola i društvo dva sata ranije već veslali i u osmercu.

  Franka Zorčić, samac za mlađe juniorke: najbolji opis njezine utrke dao je jedan od navijača fotografijom Frankinog ulaska u cilj, objavljenom na sveprisutnom FB-u, na kojoj je kao legenda pisalo ‘u cilju sa 100 metara prednosti isprid druge!’

  Srebrne medalje zaslužilo je šest posada:

  Marta Budimir i Sara Slugan: dvojac na pariće za juniorke: bolja utrka nego ona odveslana 15-ak dana ranije u samcima u Splitu. Njih dvije mogu i moraju još bolje.

  Luka Papak, Nato Alfier, Lovre Palinić, Matija Diklić i Luka Leon Batinica, školski četverac GIG za mlađe kadete: zlato im je izmaklo za sedam desetinki, a nevjerojatno je kako su uspjeli izgubiti prednost od nekih pola dužine čamca 100 metara prije cilja. Još je nevjerojatnije da su se Luka, Nato, Lovre i Matija nakon ulaska u cilj ljutili na Leona zbog greške u kormilarenju, a nisu sagledali vlastite greške počinjene baš u zadnjim metrima utrke koja je na noge podigla brojno gledateljstvo.

  Tara Doodney, samac za mlađe kadetkinje: Taru smo već lani najavili kao vrlo talentiranu mladu veslačicu i najavili da će curice koje ju sada pobjeđuju idućih godina gubiti od nje. U takvoj prognozi ustrajemo i nakon Zatona.

  Jerko Petrović, Franko Šarić, Niko Lucić i Lovre Tošić, četverac na pariće za starije kadete: utrka odveslana bez bolesnog štrokera Jakova Mikulandra pokazala je da posada napreduje, kako u tehničkom smislu tako i brzinom čamca – prije 15 dana u Splitu bili su treći s osam sekundi zaostatka za prvoplasiranim, a sada drugi s zaostatkom od pet sekundi što je primjer (tko zna koji po redu) da treneri Radečić i Krasić znaju što rade.

  Vito Jakoliš i Bartol Medić, skif za starije juniore: odmah kažimo ovdje se radi o dvije srebrne medalje jer su i snažni Vito i samozatajni Bartol bili drugoplasirani svaki u svojoj skupini, a posebno ističemo da se radi o momcima koji će i iduće godine još biti juniori koji će kao takvi i te kako pomoći u nastupima osmerca planiranog pod šifrom ‘100 godina Krke u Šibeniku’.

  Brončane medalje osvojile su tri posade:

  Duje Garma, Šime Slavica, Marko Martinović, Max Doodney  i Matija Diklić (korm.) + gore spomenuti zlatni četverac na pariće (Jakov & Co.), osmerac za mlađe juniore: nakon nekoliko treninga na kojima su pokazali da tehnički mogu veslati u najbržoj disciplini, trener Radečić, inače zakleti fan osmerca, odlučio ih je iskušati kako bi vidio kako će posada izgledati na stazi. Dojam gledatelja je da sve to fino izgleda, samo još uvijek nema potrebne moći za postići brzine koje se (idućih godina) od tih momaka očekuju.

  Marin Trzin, Nikola Dobre, Alberto Rossini, Ivan Dželalija i Luka Leon Batinica (korm.), četverac s kormilarom za mlađe juniore: prvi put zajedno na nekoj regati pa odmah medalja, ali pred njima je još puno rada kako bi se približili vodećim četvercima.

  Filip Miličević i Toni Ivanda, dvojac na pariće za mlađe juniore: 11 sekundi iza prvoplasiranih gusaraša – i puno i malo, ovisno iz kojeg kuta se gleda. Pred obojicom je još puno svakodnevnog rada, a napredak (kao i kod svih) ovisi ponajviše o njima samima.

  ‘Drvene’ medalje:

  Unatoč svesrdnom trudu Gabrijel Mečev i Marko Rossini, Marijeta Slugan i Rita Eva Ukić u dvojcima za mlađe kadete/kadetkinje, te Nikoleta Grubišić u samcu za mlađe kadetkinje, ostali su bez željenog odličja, uz napomenu da su i Marijeta i Nikoleta imale tehničkih problema u čamcu jer se objema desilo iskliznuće pokretne sjedalice (tzv. karića) iz šina po kojima se kreće u čamcu. Momcima i curama više sreće idući put.

  Za kraj kažimo kako će se Kup Dalmacije nastaviti 24. travnja u Dubrovniku, a prije toga Krkinu ekipu čak nastup na zahtjevnoj međunarodnoj regati Croatia Open, koja će se 9. i 10. travnja održati u Zagrebu.

   

  - Advertisment -

  NAJNOVIJE

  Otvorio restoran ‘Palacin’ u studentskom domu, studentima nudi...

  Prigodno je obilježen početak rada restorana Palacin, u sklopu istoimenog studentskog doma. Šibenski studenti tako na raspolaganju imaju dva restorana u kojima mogu ručati, dok...

  Vozači AKK Rogoznica skupili lijep broj bodova u...

  Za vikend je održano sedmo izdanje Superautoslaloma Skradin 2023, utrke koja se boduje za Prvenstvo regije jug i Otvoreno prvenstvo, ali i za popularni...

  Večeras pa do jutra zbog radova zatvoren tunel...

  Zbog izvođenja radova redovnog održavanja za sav promet bit će zatvoren tunel Dumbočica, od 2. listopada u 21.30 do 3. listopada do 5.30 sati ...

  NAJNOVIJE

  Otvorio restoran ‘Palacin’ u studentskom domu, studentima nudi ručak i večeru

  Prigodno je obilježen početak rada restorana Palacin, u sklopu istoimenog studentskog doma. Šibenski studenti tako na raspolaganju imaju dva restorana u kojima mogu ručati, dok...

  Vozači AKK Rogoznica skupili lijep broj bodova u Skradinu, Fićeki ukrali show

  Za vikend je održano sedmo izdanje Superautoslaloma Skradin 2023, utrke koja se boduje za Prvenstvo regije jug i Otvoreno prvenstvo, ali i za popularni...

  Večeras pa do jutra zbog radova zatvoren tunel Dumbočica

  Zbog izvođenja radova redovnog održavanja za sav promet bit će zatvoren tunel Dumbočica, od 2. listopada u 21.30 do 3. listopada do 5.30 sati ...