Osvojili sedam medalja i jedan pehar

FOTO Djevojčice i dječaci iz PK Šibenik odradili odličan posao na ‘Zlatnom dupinu’Foto: ŠP
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sedam medalja i jedan pehar osvojio je Plivački klub Šibenik na 28. izdanju mitinga ‘Zlatni dupin’ koji je na splitskom Poljudu okupio više od 300 natjecatelja iz 11 klubova. Natjecanje je održano u tri kategorije; u A kategoriji za plivače 2010. godišta i plivačice 2011. godišta, u B kategorija za plivače 2011. i plivačice 2012. godišta te u C kategoriji za plivače 2012. i mlađe te plivačice 2013. godišta i mlađe.

U A kategoriji najbolji rezultat imao je Matko Bogdan s petim mjestom na 100 prsno. Šimun Dučić je bio deveti u istoj disciplini i sedmi na 100 leptir, dok je Marko Grubišić osvojio dva osma mjesta u disciplinama 100 leptir i 100 leđno. U ženskoj konkurenciji Tonka Huljev je doplivala do sedmog mjesta na 100 leđno.

U B kategoriji Vito Ljepava osvojio je srebro na 50 leptir, u disciplini 100 mješovito ostvario je peto vrijeme, dok je u disciplini 50 slobodno bio šesti. Još jedno peto mjesto osvojio je Fran Validžić Ercegovac u disciplini 50 leptir. U ženskoj konkurenciji odlična je bila Petra Pešić koja je na svom prvom natjecanju bila odlična šesta na 50 leđno te deveta na 50 prsno.

PK Šibenik bio je najuspješniji u C kategoriji. Jedinu medalju u ženskoj konkurenciji osvojila je Klara Pilipac koja je bila brončana u disciplini 25 slobodno, a tome je dodala i šesto mjesto u disciplini 25 leđno. Valja istaknuti kako je i Klari to bilo prvo natjecanje, tako da su njezini rezultati još vrijedniji. U muškoj konkurenciji Grgo Radnić osvojio je dvije medalje, srebro na 25 slobodno i broncu na 25 leptir, a  Grgo je bio i drugi najuspješniji plivač C kategorije sveukupno. Ante Paladin također je doplivao do dvije medalje. U disciplini 25 prsno bio je zlatni, dok je u disciplini 100 mješovito uzeo srebro. Još jednu medalju dodao je Božo Dodig koji je u disciplini 25 leptir bio srebrni, dok je na 100 mješovito zauzeo osmo mjesto. Među deset najbržih plasirali su se još i Bruno Morić koji je bio deveti na 25 leđno te Vinko Bačelić koji je bio peti na 25 leptir i šesti na 100 mješovito.

Boje Plivačkog kluba Šibenik u Splitu još su branili Špiro Mirčeta, Niko Radovčić, Matej Mikulandra, Bepo Šišak,  Petar Blažević i Niko Erceg.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.