FOTO David Zoričić brončani na državnom prvenstvu u karateu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Jednu, ali vrijednu medalju osvojio je Karate klub Šibenik na Prvenstvu Hrvatske u Rijeci. Kako kažu u klubu,  uz malo sportske sreće osvojio ju je David Zoričić, koji se okitio broncom u disciplini borbe, u selekciji juniora do 61 kilograma.

– Nastupilo je ukupno 48 juniora u pet službenih kategorija. David je sticajem okolnosti jedini junior i najstariji natjecatelj Karate kluba šibenik i posrećilo mu se da donese državnu medalju u muškoj selekciji juniora, koju nismo imali već 20 godina – ističu u KK Šibenik, dodajući kako je na prvenstvu prevladavao ženski karate.

david zoricic 2

– Državna medalja je cilj gotovo svakog sportaša i put prema višim dostignućima. Bolje rečeno uvjet ili zeleno svjetlo da bi se moglo nastupati na natjecanjima višeg ranga. Državne medalje su i pokazatelji statusa unutar sporta, ali i velika obaveza za klubove, trenere, natjecatelje i roditelje – dodali su.

Inače, svi osvajači državnih medalja imaju direktne plasmane na  Prvenstvo Balkana koje se ove godine održava u Dubrovniku, krajem 11. mjeseca.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: