FOTO: Anzulović: Mladi igrači ne mogu se razvijati uz poraze, dovest ćemo minimalno tri pojačanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

U idiličnom okruženju D-Marine danas je predstvaljen novi trener Građanskog košarkaškog kluba Šibenik, Vladimir Anzulović. Da je 38-godišnjak preuzeo klupu narančastih zna se već danima, dapače, već je odradio i nekoliko treninga, ali danas je bila prilika da ga prvi put čujemo kao trenera momčadi s Baldekina.

– Zahvalan sam upravi na ukazanom povjerenju. Privukla me njihova vizija i ambicija. Imao sam, naime, siguran dugogodišnji ugovor u slovenskoj Krki, ali sam ga raskinuo, a to ne bih napravio da nisam siguran u ozbiljnost i stabilnost GKK Šibenika – kazao je na početku Anzulović.

gkk egemen anzulovic grbac 240616 6

Novinare je najviše zanimao izgled momčadi za sljedeću sezonu, odnosno koje bi igrače htio dovesti.

– Puno je želja, puno slobodnih igrača, ali nećemo žuriti, jer cijene su sada najviše. O konkretnim imenima za sada ne bih. Mogu samo kazati da su imena koje cirkuliraju u medjima pogrešna. Ono čime ćemo se, između ostalog, voditi kod dovođenja novih igrača jest da ne zatvaraju domaće mladiće, poput recimo Radovčića i Šarića. Ovaj klub ima jako puno mladih talentiranih igrača i cilj nam je omogućiti im pravilan razvoj. Pred tim mladićima je puno rada, moraju se izboriti za svoju poziciju. Ono što znam jest da se mladi igrači ne mogu razvijati kroz poraze. I zato je bitno da složimo dobru ekipu. U svakom slučaju, povlaštenih neće biti, nema podjele na mlade i stare, nego samo na dobre i loše – poručio je novi trener ‘Građana’, dodajući kako će Šibenik igrati agresivno i intenzivno.

gkk egemen anzulovic grbac 240616 2

Otkrio je kako i kako tri igrača sigurno dolaze, a ovisno o financijama možda i četiri. Mimo toga, iz turske Darussafake trebao bi na Baldekin stići jedan mladi igrač.

Što se tiče ‘starosjedioca’ poput Petanija i Bašića, Anzulović je kazao kako su ti igrači dali puno dobroga za klub, te da će se sjesti s njima i razgovarati.

– O konačnom izgledu momčadi ovisit će i to hoćemo li se moći uključiti u borbu za ABA ligu. Kako sam kazao, uprava je ambiciozna, a to je najvažnije – kazao je Anzulović.

Na pitanje hoće li Jurić i Maleš ostati u njegovom stručnom stožeru, odgovorio je:

– Ne bih imao ništa protiv. Oni će svakako ostati u klubu, jer posla je puno. –

Jedan od ciljeva uprave je i da se na Baldekinu ne izgubi niti jedna utakmica. U njegovom ostavrenju veliku ulogu igrat će i navijači.

– Ne želim se razbacivati floskulama, ali svi znaju tko je i što je Šibenik u hrvatskoj košarci, kakva je njegova povijest. Publika na Baldekinu kuži se u košarku, ne možeš je prevariti. Važno je stvoriti sinergiju između momčadi i navijača, to mi je pošlo za rukom u prijašnjim klubovima, vjerujem da će i u Šibeniku – istaknuo je Anzulović.

gkk ante grbac 240616 4

Predsjednik kluba Ante Grbac naglasio je kako se klub sigurno neće zaduživati kako bi se dovela pojačanja.

– Budžet će biti u okviru zadanog, ali dali smo treneru slobodno ruke, da pronađe igrače koji će se uklopiti u našu viziju, koji će nam pomoći u ostvarenju naših ambicija. Kako pronađe kojeg igrača, tako ćemo i budžet povećati po potrebi – poručio je Grbac, dodajući kako postoji velika mogućnost za ulaskom novih sponzora u klub.

– Grad Šibenik je također obećao da će nam pomoći više nego prošle godine. A ne tražimo puno, iznos koji bi nas zadovoljio je kap u moru.

gkk basar egemen 240616 4

Novinarima se obratio i Bašar Egemen, dopredsjednik kluba i predstavnik glavnog sponzora, Dogus grupe.

– Ponosni smo što kao sponzor kluba pomažemo u razvoju mladih igrača koji će jednog dana igrati u Euroligi. To je naš cilj od prvog dana i od toga nećemo odustati. Svjesni smo da je orijentacija na dugoročni razvoj tih mladića umjesto na kratkoročni rezultat možda riskantna, ali uvjereni smo da je ispravna. To, naravno, ne znači da ne radimo na osnaživanju aktualne ekipe. Sa zadovoljstvom mogu kazati da smo u konataktu s nekoliko mladih i talentiranih igrača iz Hrvatske i Turske, a radimo i na vraćanje nekih igrača u klub – kazao je Egemen.

gkk vladimir anzulovic 240616 1

Zahvalio se i bivšem treneru Jeronimu Šarinu na svemu što je napravio za klub u proteklih šest godina.

– Htio bih, međutim, opovrgnuti informacije koje su se ovih dana pojavili u nekim medijima. Naime, nitko iz Dogus grupe u Hrvatskoj, niti gospodin Ibrahim Kutluay, nije izjavio da je nezadovoljan radom Jeronima Šarina niti to da su mladi talenti protraćeni. Također, netočno je da je bivši trener smijenjen, već mu po isteku ugovor nije produljen jer smo zaključili da je sada pravi trenutak za novi zaokret, a što uključuje i dovođenje novog trenera – kazao je Egemen, naglasivši kako se nastavlja intenzivna suradnja s Darussafakom Dogus.

– Novi trener Darussafake Dogus, David Blatt, jako je zainteresiran za hrvatsku košarku, a posbeno za GKK Šibenik. S puno entuzijazma će pratit i podržavati rad u Šibeniku jer i Darussafaki Dogus u interesu je što bolji razvoj mladih šibenskih igrača – zaključio je dopredsjednik GKK Šibenika.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.