Krkašice na postolju

FOTO Ana Papak prvakinja Hrvatske u veslanju, Franka Zorčić osvojila broncu!Foto: VK Krka
Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Na zagrebačkom Jarunu održano je 30. Hrvatsko veslačko prvenstvo na kojem su zapažene rezultate ostvarili članovi šibenske Krke. To se posebnon odnosi na ženski dio ekipe, koji je doveslao do dvije medalje, a blizu postolja bili su i momci iz juniorskog dvojca ‘bez’. Najveći uspjeh ostvarila je Ana Papak koja s okitila naslovom državne prvakinje u lakom skifu za juniorke. Tako je otišla korak dalje u odnosu na lani, kada je osvojila srebro.

Drago nam je reći da je Ana ovim kročila putem koji je utro njezin stariji brat Kristijan, inače bivši prvak i reprezentativac, a sada brucoš na jednom od zagrebačkih fakulteta. Kako iza Ane veslačkim stopama kroči i njezin (i Kikijev) brat Frane, može se slobodno reći da se radi o obitelji prvaka jer se ni od Frane ne očekuje manje – istaknuo je ponosni predsjednik Krkaša Dražen Crnogaća.

Medalju je osvojila i Franka Zoričić. Ona je u kadetskom skifu, unatoč tome što se prevrnula, zauzela treće mjesto i zaslužila broncu oko vrata.

 – Frankinoj disciplini pobijedila je izuzetno kvalitetna djevojka iz VK Baranja (Draž), koja bi u ovom trenutku mogla bez problema veslati i u konkurenciji mlađih juniorki. Svakako jedan veliki bravo za Franku od koje Krka iduće godine očekuje daljnji značajan napredak – kazao je Crnogaća.

‘Drvenu medalju’ osvojili su, pak, Mario Budimir i Mate Papak u juniorskom dvojcu ‘bez’. Zauzeli su četvrto mjesto u vrlo jakoj konkurenciji, koju su činili četiri dvojca iz Rijeke, Splita, Dubrovnika i Šibenika, sve članovi reprezentativnog osmerca, te reprezentativni dvojac iz zagrebačke Mladosti.

 – Mario i Mate su vodili više od pola utrke, na kraju došli do ‘drvene medalje’, ali trener Radečić nije bio nezadovoljan, dapače! Već ovog tjedna njih trojicu čeka ponovni odlazak u Zagreb radi nastavka priprema za nastup osmerca na spomenutom Europskom prvenstvu – izvijestio nas je predsjednik Krke. 

Što se tiče ostalih posada, boje šibenskog kluba na prvenstvu još su branili Šime Grubišić u skifu za mlađe kadete, Duje Garma, Šime Bilić, Franko Dobra, Šime Slavica (KRK1), te Alberto Rossini, Toni Ivanda, Max Doodney i Jakov Slavica (KRK2) veslali su u četvercima na pariće za starije kadete, Marta Budimir i Sara Slugan veslale su u dvojcu na pariće za mlađe juniorke, Roko Rupić i Matej Krnić nastupili su u dvojcu bez kormilara za mlađe juniore, Luka Bedrica, Tonko Bogdan, Bartol Medić i Ante Grubišin u četvercu na pariće za mlađe juniore, Frane Papak i Filip Matešić branili su boje Krke u četvercu bez kormilara za mlađe juniore (zajedno s Rokom Rupić i Matejem Krnić), dok je Filip Gligić bio štroker juniorskog četverca na pariće  (veslao zajedno s Filipom Matešić, Mariom Budimirom i Matom Papkom). Svi oni iako nisu uspjeli doći do postolja, oduševili su brorbenošću i htijenjem, ističe Crnogaća, koji je, valja istaknuti, na Izbornoj sjednici Vijeća klubova HVS-a jednoglasnog izabran za predsjednika Vijeća u razdoblju od 2020. do 2024. godine.

– U okolnostima pandemije COVID-19 veliki je uspjeh što je tako masovno i najvažnije nacionalno natjecanje uopće održano, na čemu hvala Hrvatskom veslačkom savezu, odnosno njegovu Povjerenstvu za organizaciju natjecanja, te Sudačkom povjerenstvu. Naravno, hvala svim curama i momcima koji su nakon tzv. lockdowna nastavili vrijedno raditi kao i roditeljima koji su im bili podrška, a posebno hvala OKK-u Dražen Petrović i njihovom tajniku Josipu Milakoviću Joti na ustupljenim kombi-vozilima – poručio je Dražen Crnogaća, koji je za kraj htio istaknuti još nešto.

 – Od 24 naših veslačice i veslača koji su nastupili na prvenstvu, samo njih četvero su izlazno godište, što znači da će se iduće godine natjecati u starijem uzrastu, dok će se njih 20 ili čak 83 posto i iduće godine natjecati u istom uzrastu kao i 2020. Inače prosjek ulaznog godišta svih kadeta i mlađih juniora na ovogodišnjem HVP-u bio je oko 33% što znači da je šibenska ekspedicija u prosjeku bila znatno mlađa od konkurencije – iznio je Crnogaća podatke koji govore kako od Krkaša idućih godina možemo očekivati još bolje rezultate na nacionalnom prvenstvu. 


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.