Više

    Zbog duga prema Fifi na početku priprema Šibenika nije bilo novih imena

    Ferdo Milin: ‘Rosas mi je otežao posao.’ Raskinuti ugovori s Jhinganom, Dasilvom i Bailoneom

     

    Na Šubićevcu su u srijedu počele pripreme za proljetni dio sezone. Prozivku je, kako smo ranije najavili, obavio novi trener, Ferdo Milin, koji je na šibenskoj klupi naslijedio Marija Rosasa. Predstavnik novi suvlasnika kluba odvjetnik Stipe Grubišić objasnio je razloge prekida suradnje sa Španjolcem koji je, slaže se većina, napravio jako dobar posao u prvom dijelu prvenstva i čija je momčad igrala dopadljiv, atraktivan nogomet.

    – Rosas je imao klauzulu u ugovoru vezano za rješavanje njegove UEFA pro trenerske licence, imao je zakonsku obvezu riješiti je u nekom roku, a to nije učinio. Osim toga, kako sam ranije istaknuo, ide se u racionalizaciju troškova tako da je i njegova plaća bio jedan od razloga raskida ugovora – kazao je Grubišić.

    Milinu je pak dano povjerenje jer je, kako je kazao Grubišić, riječ o domaćem, potentnom treneru, s dobrom trenerskom karijerom u kojoj se ističe izbornička funkcija U19 hrvatske reprezentacije, a zadnji posao bio mu je onaj pomoćnika Damira Krznara u Dinamu.

    – Ferdo je bio u puno težim situacijama nego što je sada Šibenik i ne sumnjam da će odraditi dobar posao – istaknuo je Grubišić.

    Brojnim novinarima nakon toga se obratio i novi trener narančastih.

    – Zadovoljstvo mi je što sam opet u Šibeniku, ovaj put kao trener. Ovom prilikom čestitao bih treneru Rosasu, njegovom stožeru i igračima koji su napravili ovako dobar rezultat i time mi na neki način otežali posao, je moram sve to potvrditi. Puno vam je lakše kada dođete u sredinu gdje je lošiji rezultat pa ga idete ispraviti, tu imate nešto kredita, ja sam svjestan da ga nemam. Svjestan sam da ste možda i skeptični, ali vrijeme će sve pokazati. Kao što je rekao Stipe, u prošlosti sam bio u punoj goroj situaciji, pa smo napravili rezultat – kazao je Zadranin, koji ima i šibenske krvi, točnije, majka mu je iz Bićina.

    Dodao je kako nije pobornik nekog sustava, već se voli adaptirati na igrače koje ima i po njima slagati sustav.

    – Bitni su mi zahtjevi koje postavim pred njih, taktičke zamisli kako dobiti utakmicu – naglasio je. Jedna od njegovih zadaća bit će razvoj domaćih mladih igrača, a koji bi pod njegovim vodstvom trebali dobiti još više prilika.

    – To je jedini način da se Šibenik stabilizira, moramo stvarati nove vrijednosti kako bi klub u budućnosti imao stabilnu situaciju. Najveće pojačanje trebala bi nam biti upravo mladi igrači, ako se pokažu na treninzima, na prijateljskim utakmicama. Bitno je da dobiju šansu kao što ju je dobio i iskoristio Niko Rak. Bila bi velika glupost dovoditi igrače sa strane koji imaju ista kvalitetu kao junior koji je izašao iz Šibenika – poručio je Milin, koji će zadržati većinu Rosasovog stručnog stožera, s tim sa je Matasu i Cinottiju pridodan i Marko Kartelo.

    – Bilo bi loše da promijenim cijeli stožer i dovedem pet, šest ljudi sa strane u situaciji kada Šibenik ima svoje ljude, trener koji su dugo godina tu i s kojima sam uostalom dugo prijatelj. Možda samo dovedem jednog analitičara – kaže novi trener Šibenika.

    Što se tiče momčadi, za sada nema velikih promjena. Novost je, a što je bilo i najavljeno, da su s nekim igračima raskinuti ugovori, a riječ je o Dasilvi, Jhinghanu i Bailoneu.

    – U  razgovorima smo i pregovorima s još nekim igračima, neke ugovore treba korigirati pa ćemo vidjeti što će biti. Pripreme će biti najbolji pokazatelj koji igrači mogu zadovoljiti prvoligaškli status, moguće su i posudbe, a trener je taj koji će donositi odluke po tom pitanju. Novi imena za sada nema zbog problema s Fifom. Zbog duga koji rješavamo ne možemo dovoditi i registrirati nove igrače. Što se tiče Marina Jakoliša, mogu samo ponoviti da smo novac za otkup njegovog ugovora od Hajduka osigurali, ali još uvijek nemam dogovor sa samim igračem – zaključio je Stipe Grubišić.

    Za kraj kažimo kako je zbog pozitivnih testova na Covid nekoliko igrača preskočio početak priprema, te kako će se one 10. siječnja preseliti u Medulin, gdje će Šibenik među ostalim nastupiti i na Arena Kupu.

    Popis igrača za zimske pripreme

     

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Ne propustite večeras svirku u Azimutu. Sviraju Pauci,...

    Nakon što je u četvrtak navečer u klubu Azimut u Šibeniku otvorena izložba „60 godina rock and rolla u Šibeniku”, program obilježavanja 60. obljetnice...

    Dio Rogoznice u utorak, 30. travnja bez struje

    Zbog planiranih radova na elektroenergetskim postrojenjima, osim u slučaju odgode radi više sile, u utorak 30. travnja bit će obustavljena isporuka električne energije od...

    Osvojite ulaznice za predstavu ‘Privatni život’ odgovorom na...

    Predstava 'Privatni život' u produkciji Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci bit će održana u Hrvatskom Narodnom Kazalištu Šibenik u ponedjeljak, 29. travnja u 20...

    NAJNOVIJE

    Ne propustite večeras svirku u Azimutu. Sviraju Pauci, Polaris i No1

    Nakon što je u četvrtak navečer u klubu Azimut u Šibeniku otvorena izložba „60 godina rock and rolla u Šibeniku”, program obilježavanja 60. obljetnice...

    Dio Rogoznice u utorak, 30. travnja bez struje

    Zbog planiranih radova na elektroenergetskim postrojenjima, osim u slučaju odgode radi više sile, u utorak 30. travnja bit će obustavljena isporuka električne energije od...

    Osvojite ulaznice za predstavu ‘Privatni život’ odgovorom na nagradno pitanje

    Predstava 'Privatni život' u produkciji Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci bit će održana u Hrvatskom Narodnom Kazalištu Šibenik u ponedjeljak, 29. travnja u 20...