Halo Medulin!

Ferdo Milin: ‘Kada dođe novi trener potrebno je određeno vrijeme da se sve posloži, ali na dobrom smo putu’Foto: HNK Šibenik
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iako rezultati na Arena Kupu to možda ne sugeriraju, trener Šibenika Ferdo Milin zadovoljan je dosadašnjim dijelom medulinskih priprema. Narančasti se u skupini pobijedili sa 2:0 rumunjskog trećeligaša Forestu, te izgubili 3:0 od srbijanskog drugoligaša Žarkova i 2:1 od Istre, a u petak ih čeka dvoboj za peto mjesto, protiv drugoligaša Opatije.

– U ovoj fazi priprema od rezultata puno mi je bitnije da vidim kako diše svih 26 igrača. Zbog toga će protiv Opatije priliku dobiti mladi igrači koji su manje igrali, da vidimo njihovu reakciju protiv jednog drugoligaša. U globalu sam jako zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema, kako momci rade, njihovim pristupom. Kada dođe novi trener normalno je da treba određeno vrijeme da se sve posloži, ali uvjeren sam da smo na pravom putu – javio nam se Milin iz Medulina.

Zadovoljan je trener šibenskog prvoligaša i onim što su pokazali novi igrači, veznjaci Dino Skorup i Ivica Vidović, te desni bek, Francuz Alexandre Klopp.

– Njihov dolazak uklapa se u naš plan, a to je da igrači koji su u drugim klubovima bili u drugom planu, a koji neosporno imaju talent, koji su participirali u mladim reprezentativnim selekcijama, dobiju priliku kod nas. Neki eksplodiraju prije, neki kasnije, ali, ponavljam, njihov talent je neosporan i vjerujem da nam mogu pomoći u nastavku sezone, ali i u budućnosti, s obzirom da ih na ljeto namjeravamo ugovorno vezati na dulje razdoblje – ističe Milin, koji je pohvalio i reakciju domaćih mladih igrača, Grdića, Bikića, Škugora, Damjanića.

– Oni su s razlogom pozvani na ove pripreme i na njih se ozbiljno računa u budućnosti. Uostalom, Grdić je već ‘unutra’, a priliku će sigurno dobiti i ostali, da pokažu svoj talent. Kao što je i najavljeno, nisam doveden da vodim brigu isključivo o prvoj momčadi, već da pokušamo podići Školu nogometa na viši nivo, dakle planovi su dugoročni – kaže Milin.

U svakom slučaju, do početka drugog dijela sezone i gostovanja Hajduka na Šubićevcu, narančaste čeka još dosta posla.

– Ima nedostataka, problema koje valja svesti na minimum i na tome ćemo raditi kako bismo što spremniji dočekali Hajduk – zaključio je trener Šibenika.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: