‘Divovci’ se boje da mi mogli ostati bez dvorane, kninski gradonačelnik spušta loptu: ‘Nećemo naš trofejni klub izbaciti na ulicu’

Taekwondo klub DIV Knin najtrofejniji je klub u Zvonimirovom gradu te jedan od najtrofejnijih u Šibensko – kninskoj županiji. Klub je to koji je dao sedam osvajača europskih i dva osvajača svjetskih medalja. Između ostalog iz njega je izašla i nekadašnja svjetska juniorska prvakinja Matea Jelić. Medalje i pehare osvojene na domaćim i međunarodnim turnirma teško je i pobrojati. Stoga je kao ‘grom iz vedra’ neba odjeknula vijest kako bi kninski taekwondoisti mogli ostati bez dvorane. Riječ je o maloj, ali funkcionalnoj dvorani veličine 126 metara četvornih, nazvana Dom pobjednika, opremljena kvalitetnim tatami strunjačama, u čijem sklopu se nalaze i dvije svlačionice, dva kupatila i toalet.

tkd knin

Sve to smješteno je u prostoru nekadašnjeg Centra za obavješćivanje iza zgrade kninske Gradske uprave, a koju su uglavnom uredili sami članovi kluba, predvođeni trenerom Draganom Pinjuhom. Upravo je on ovih dana izašao u javnost s pričom kako im Grad za dvije, tri godine želi oduzeti dvoranu te je prenamijeniti u druge svrhe. Dođe li do toga, poručio je Pinjuh za jedne naše novine, s obitelji će se odseliti iz Knina. S druge strane gradonačelnik Knina Marko Jelić ‘spušta loptu’ tvrdeći kako je ta priča prenapuhana, odnosno da ‘Divovci’ ne trebaju strahovati da će ostati bez krova na glavom.

– Mislim da se radi problem od ničega. Stvar je u tome da TKD klub DIV Knin ima do 2020. godine ugovor za korištenje dvorane, ali ta dvorana, složit će se mnogi, nije baš uvjetna. Naša je obveza osigurati ne samo za njih, nego i za sve ostale naše sportske klubove adekvatne uvjete, pa bi se u skladu s tim išlo na projekt jedne multifunkcionalne dvorane u kojoj bi svi oni mogli trenirati – kazao nam je gradonačelnik Jelić.

Znači ne moraju se ‘Divovci’ bojati da će 2020. ostati bez krova nad glavom?

– Sigurno nećemo naš najtrofejniji klub izbaciti na ulicu – poručio je Jelić.

Inače, spominjalo se kako bi se u dvoranu u kojoj treniraju ‘Divovci’ mogao smjestiti Gradski arhiv. Međutim, za njega je u međuvremenu pronađen drugi prostor. Dobra je stvar da su ovih dan gradonačelnik i predstavnici kluba sjeli za isti stol kako bi otklonili eventualne nedoumice.

marko jelic

– Za sada je to u stanju mirovanja. Iz Grada su nam obećali da smo mirni dok nam se ne nađu, odnosno stvore adekvatni uvjeti za rad i trening. Jedini je problem što u Kninu takvih uvjeta nema jer su gradski prostori vrlo mali, tako da nema smisla ni praviti novu dvoranu samo radi nas – kazao nam je Dragan Pinjuh.

Dodaje da bi se Grad trebao ponositi njima kao i oni Gradom.

– Nadam se da će prevladati zdrav razum. Sami smo se izborili za trenutne uvjete koje imamo. Klub je iz svojih, kao i obitelj Pinjuh iz osobnog kućnog budžeta uložila značajna financijska sredstva u adaptaciju ovog prostora, i ne tražimo ništa od Grada osim mira i potpore da nastavimo i dalje uveseljavati naše sugrađane vrhunskim rezultatima – zaključio je Pinjuh.

(foto: facebook)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.