Barakude u neizvjesnoj utakmici potopile i Rusiju: ‘Rekao sam da želim vidjeti inat’

arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Druga utakmica Svjetskog prvenstva za Barakude, protiv reprezentacije Rusije, završila je  pobjedom hrvatske reprezentacije rezultatom 10:8 (1:3, 3:3, 4:1, 2:1).
Utakmica je započela vodstvom Rusije, te su Barakude tek u trećoj četvrtini ulovili prvo vodstvo.

– Nama lopta nije htjela ući u gol, njima je ulazila, pa smo se morali čupati u trećoj četvrtini. No to mi je isto drago, jer smo pokazali karakter. I prije smo imali tih problema, u trećoj smo četvrtini padali, no sada smo napravili obrnuto, skupili glave i u trećoj četvrtini preuzeli premoć. Već smo ranije razgovarali što kada nam se dogode ovakve situacije, jer isto nam se dogodilo na turniru u Italiji. Međutim samo se trebamo smiriti, znamo da smo bolja ekipa, te trebamo igrati ono što smo dogovorili. I na kraju je to rezultiralo pobjedom. – zaključio je reprezentativac Ivan Buljubašić.

Najbolji igrač utakmice bio je Maro Joković s četiri ostvarena pogotka, kapetan Sandro Sukno ostvario je tri pogotka dok su Fatović, Lončar i Šetka zabili po jedan pogodak. Kod Rusa je najbolji igrač bio Sergey Lisunov s dva upisana gola.

– Očekivali smo tešku utakmicu, no ne i ovako tešku. Ušli smo u rezultatski minus 6-3, što je situacija u kojoj lovite rezultat i nemate igru, međutim izvukli smo utakmicu na mišiće, stali i fokusirali se. Rekao sam igračima, želim vidjeti inat, neću da komentiramo niti suđenje niti ono što smo promašili, to više vratiti ne možemo. I reakcija je bila odlična. Nitko nije očekivao da ćemo sve utakmice doći i odšetati, to niti ne bi bilo dobro. Ovo je izuzetno dobra lekcija. Neke stvari moramo proanalizirati, međutim mislim da je plasman u četvrtfinale u ovom trenutku siguran, pa prema tome sve ide svojim tokom – prokomentirao je Ivica Tucak, izbornik.

 

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: