Znamo da ste ih gledali: Ove smo meksičke sapunice obožavali devedesetih

Screenshot
Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nešto poslije podneva smjestili bismo se uz televizor jer propuštanje nove epizode sapunice nije dolazilo u obzir. Prije nego što smo znali da Turci snimaju serije, znali smo za Meksiko. Tu daleku zemlju u kojoj postoji veliki jaz između bogatih i siromašnih, gdje su sluškinje uvijek priproste i dobre, a imućne majke ne dopuštaju sinovima da se žene sa siromašnim djevojkama velikog srca. Većina nas uz te je serije naučila barem osnove španjolskog koje i danas koristimo. Doduše, teško da bismo se sporazumjeli jer znamo samo uvrede i neke jako čudne rečenice, kao što su: Tu mataste a mi hijo (Ubio si mi sina),Largate de aqui (Gubi se odavde), No te queiro escuchar (Ne želim te slušati), i slično. Ali, nije ni bitno. Nostalgičari, podsjetite se svih sapunica koje ste obožavali.

Divlja ruža – Rosa Salvaje

Prva meksička sapunica koja se prikazivala u Hrvatskoj. Inače je snimljena 1987. godine, a kod nas je došla početkom devedesetih. Rosa García siromašna je i naivna djevojka koja živi s kumom Tomasom. Neobuzdana je i nemirna pa ju zovu “Divlja”. Zaljubila se u bogatog Ricarda Linaresa, koji je njezina suprotnost, a njihovoj se vezi protivi Ricardova sestra Dulcina.

Acapulco, dušom i tijelom – Acapulco, cuerpo y alma

Lorena Garcia i David Montalvo zaljubljeni su jedno u drugo. David je veliki nasljednik, no ima polubrata Marcela koji je na njega ljubomoran – i zbog nasljedstva i zbog Lorene. Pokušat će ga ubiti kako bi osvojio oboje, no plan se izjalovi. Uostalom, Lorenina i Davidova ljubav jača je o zla.

Marisol

Lijepa Marisol skromna je djevojka koja na ulici prodaje cvijeće. Ispod pletenice lijepe plave kose skriva užasan ožiljak. U vezi je s Mariom, pomalo ljigavim tipom, ali upoznaje Jose Andresa, bogatog nasljednika koji se zaljubi u nju. Sve se zakomplicira kad to sazna njegova majka, zla Amparo, te kad shvatimo da je Marisol zapravo kćer Jose Andreasovog oca, ali je li on stvarno i njegov otac ili? Svakako, Amparo je godinama bila sinonim za zlicu.

Ljubavne veze – Lazos de Amor

Maria Paola je zločesta, Maria Guadalupe dobra, a Maria Fernandaslijepa. Paola i Fernanda žive zajedno u bogatoj kući, dok Guadalupe živi u pansionu s Anom Salas. Naime, kad su bile djevojčice doživjele su prometnu nesreću u kojoj su poginuli njihovi roditelji. Maria Guadalupe ispala je iz auta i mislili su da je mrtva. Osim što imaju različite karaktere, svaka sestra ima svoj tik, odnosno način na koji “popravlja” obrve. Tako ih i raspoznajemo. Neviđenom rukom sudbine njihovi se životi ponovno isprepliću, a sve završava tragedijom u kojoj pogiba jedna od sestara… Ali, koja? Najnapetije finale na kraju kojeg su svi ostali u šoku.

Otimačica – La Usurpadora

Zločesta Paola Bracho ucijeni sirotu Paulinu Martinez da ode doma njezinom mužu Carlosu Danielu i djeci i da glumi nju. Naravno, izgledaju identično, ali ne shvaćaju da su blizanke odvojene pri rođenju. Paola se voli zabavljati i ne mari ni za Carlosa koji je čeka pun ljubavi, a ni za slatku kćerkicu i sina. Paulina ode i svi su oduševljeni njome, i taman kad postanu sretna obitelj, vrati se zločesta Paola i traži svoje mjesto u obitelji…

 

Esmeralda

Djevojčica Esmeralda i dječak Jose Armando zamijenjeni su pri rođenju, a kad odrastaju zaljubljuju se jedno u drugo. Esmeralda je slijepa i odrasta u šumi s babicom Domingom koja je porodila i nju i Jose Armanda. On pak odrasta u bogatoj obitelji u Mexico Cityju. Kad se zaljube, njegov otac Don Rodolfo jako ljutit, ali on ni ne zna za zamjenu beba.

Sirota mala bogatašica – Pobre niña rica

Klasična priča o Pepeljugi, samo što se u meksičkoj verziji zove Consuelo. Neugledna bogatašica samo je sluga majci i braći, a jedini koji ju je volio, njezin otac, ubrzo umire. Ostavlja joj sve što posjeduje, a to je puno. Kako bi joj oteli bogatstvo, obitelj ju želi poslati u inozemstvo. Ona upoznaje neurologa Julija koji vidi njezinu unutarnju ljepotu. Na kraju ju nauči da voli i poštuje samu sebe, a to uključuje i odbacivanje naočala za vid, naravno.

Rubi

Prelijepa Rubi odrasla je u siromašnoj obitelji, ali cijeli život sanja o bogatstvu. Sprijatelji se s bogatom Maribel, koja zbog prometne nesreće ostane paralizirana. Maribel ima dečka Hectora, a on prijatelja, zgodnog liječnika Alejandra. Rubi se spetlja s Alejandrom jer misli da je bogat, ali ga ostavi kad shvati da je siromašan poput nje. Isplanira preoteti Hectora prijateljici Maribel, ali sve se vraća, sve se plaća…

Kada budeš moja – Cuano seas mia

Paloma je siromašna beračica agave, ali je jako ambiciozna. Ima i predivan glas te voli piti tekilu i pjevati s mariachijima. Diego je mladi nasljednik plantaže agave. Njihova je ljubav temperamentna, neobuzdana i, naravno, zabranjena i neizbježna, podsjeća100 posto


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.