Tikvice su kulinarski hit svakoga ljeta. Pomiješajte li ih s malo naribanog sira, nešto brašna, jaja i začina, a potom ispečete u pećnici dobit ćete vrlo hrskave i ukusne zalogaje koji se mogu poslužiti za doručak, ručak ili večeru, piše Punkufer.dnevnik.hr.
Sastojci:
350 grama tikvica
60 grama sira ementalera
50 grama krušnih mrvica (Panko)
30 grama parmezana
2 žlice brašna
1 jaje
½ čajne žličice sušenog origana
sol i papar po želji
ulje za pečenje
Priprema:
1. Naribajte tikvice i stavite ih u čist pamučni ručnik da ocijedite višak vode.
2. Stavite ocijeđene i naribane tikvice u veliku zdjelu pa ih pomiješajte s naribanim sirom i jajem.
3. U smjesu dodajte krušne mrvice i začine i sve dobro promiješajte.
4. Rukama oblikujte tortice po želji od jedne do dvije žlice pripremljene smjese dok ne potrošite svu smjesu.
- Po želji ih možete pošpricati i s malo biljnog ulja.6. Slane tortice položite na papir za pečenjei stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave.7. Ispeći ih možete u fritezi na vrući zrak, a za to će vam biti potrebno upola manje vremena.
8. Poslužite s umakom po želji. Dobar tek!