Vaš mozak treba pauzu od prekida veze, a ne uskakanje u novi odnos

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon prekida, tijelo doživljava povlačenje kemikalija za dobro raspoloženje koje se ispuštaju u mozak kada ste zaljubljeni. U početnoj fazi prekida veze nedostatak tih kemikalija zasljepljuje mehanizam odlučivanja, što vas dovodi do odluke da se uđete u novu vezu kako bi popunili tu prazninu.

Osobe koje ne ‘uzmu’ dovoljno vremena za preobrazbu svojega tijela nakon prekida na način kako živjeti bez tih hormona, su ranjivije za ponovno otkrivanje negativnih odnosa iz prošlosti ili ulazak u novu, pogrešnu vezu.

Vrlo je bitno uzeti pauzu između dvije veze. Ljudsko tijelo može biti ovisno o ljubavi na isti način kao o kockanju, seksu ili drogama. ‘Budući da ste ovisni o ljubavi, znači da ste ovisni o privrženosti i udobnosti s nekom osobom i stvarno ovisni o visokoj razini dopamina’, ističe psiholog Danielle Forshee, prenosi Cafe.hr.

Kada prolazite kroz prekid veze to nije samo gubitak voljene osobe, već gubitak svih hormona koji dolaze zajedno s njome. Ulazak u novu vezu može biti više do hormona nego do stvarne privlačnosti prema novoj osobi.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.