Više

    Provjerite

    Ukusne i zdrave: Savršene večere od kojih se nećete udebljati

     

    Uobičajeno je da hrana deblja – ukoliko je jedeš u pretjeranim količinama i biraš onu koja koju bi trebala izbjegavati (već i ptičice na grani znaju koja je to pa nećemo ponavljati). No, jesi li znala da postoji hrana, i to ukusna, koja ne samo da ne deblja, već ti pomaže skinuti kilograme viška, osobito onog koje se nagomilalo oko struka i ubrzati proces mršavljenja?Čak i kada ju jedeš za večeru. Slasni zalogaji koji tope kilograme u kasnim satima – možeš li poželjeti više?

    Kruh s avokadom i grilanim gljivama

    • 2 veća šampinjona
    • polovica avokada
    • pola glavice luka
    • maslinovo ulje
    • sol i papar
    • limunov sok
    • pola žličice meda
    • soja sos
    • sjemnek sezama
    • integralni kruh

    Postupak

    Luk nareži na sitno, avokado izgnječi, dodaj mu luk, maslinovo ulje, malo limunovog soka, soli i papar.
    Gljive nareži na kriške, mariniraj 15-ak minuta u soja sosu, medu i maslinovom ulju pa peci na tavi dok ne omekšaju i ne poprime boju. Popari ih (soliti ih ne trebaš jer je soja sos slan). Avokado namaži obilato na kruh pa poredaj po njemu gljive i pospi sjemenkama sezama.

    Sabljarka i povrće u umaku

    Ovo je konkretna, profinjena, jednostavna, ukusna i zdrava večera koju možeš pripremiti samo za sebe, ali i za goste.

    Sastojci

    • jedna rajčica
    • jedna manja tikvica
    • jedna paprika
    • žličica kapara
    • svježi peršin
    • mladi luk
    • češanj češnjaka (što manji)
    • pola žličice senfa
    • pola limuna
    • grančica timijana
    • sol i papar
    • odrezak sabljarke (ili tune)

    Zagrij pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Tikvicu i papriku nareži na trakice, začini sa soli, paprom, maslinovim uljem i timijanom pa stavi u pećnicu i peci 30 minuta. Nakon 15 minuta promiješaj i okreni da se i s druge strane zapeče.

    Dok se povrće peče pripremi umak. Na sitno nareži rajčicu, mladi luk, kapare, češnjak, peršin, maslinovo ulje, sol, papar i limunov sok. Sve dobro promiješaj. Na jako vrućoj grill tavi ispeci odrzak sabljarke ili tune. Neka bude debljine jedan centimetar. Serviraj ga uz povrće iz pećnice i aromatični umak od povrća te uživaj u ovom odličnom jelu.

    Cijeli članak pročitajte OVDJE.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Malonogometaši Šibenika 1983 pobjedom otvorili prvenstvo, Brođanima zabili...

    Malonogometaši Šibenika 1983 pobjedom su otvorili 1.HMNL, kako se od ove sezone zove jedinstveni drugi rang hrvatskog futsala. U gostima su svladali Brod 035...

    Solaris namučio aktulanog prvaka Hrvatske i finalistu PRL-a,...

    Vaterpolisti Solarisa u trećoj su utakmici Premier regionalne lige upisali treći poraz, prvi u domaćem bazenu. Favorizirani splitski Jadran slavio je sa 16:10, uz...

    Konferencija ‘Forum nove generacije – Osnaživanje mladih za...

    U sklopu EU projekta 'EUROPE DIRECT Šibensko-kninske županije' JU Razvojna agencija organizira konferenciju u Šibeniku, u petak, 6. listopada u 12 sati, u prostorijama...

    NAJNOVIJE

    Malonogometaši Šibenika 1983 pobjedom otvorili prvenstvo, Brođanima zabili sedam komada

    Malonogometaši Šibenika 1983 pobjedom su otvorili 1.HMNL, kako se od ove sezone zove jedinstveni drugi rang hrvatskog futsala. U gostima su svladali Brod 035...

    Solaris namučio aktulanog prvaka Hrvatske i finalistu PRL-a, Jadran prelomio utakmicu u zadnjoj četvrtini

    Vaterpolisti Solarisa u trećoj su utakmici Premier regionalne lige upisali treći poraz, prvi u domaćem bazenu. Favorizirani splitski Jadran slavio je sa 16:10, uz...

    Konferencija ‘Forum nove generacije – Osnaživanje mladih za održivu Europu’

    U sklopu EU projekta 'EUROPE DIRECT Šibensko-kninske županije' JU Razvojna agencija organizira konferenciju u Šibeniku, u petak, 6. listopada u 12 sati, u prostorijama...