U utrci za ovogodišnjeg Oscara našao se i hrvatski animirani film

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hrvatski redatelj Dalibor Barić vjerojatno nije mogao ni sanjati da će se njegov animirani film ‘Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa’ (‘Accidental Luxuriance of the Translucent Water Rebus’) toliko svidjeti filmskim kritičarima da će ga staviti u konkurenciju za ovogodišnjeg Oscara, zajedno s Pixarovim ‘Soulom’, ali i ‘Spužva Bob Skockani: Spužva u bijegu’

Iako je u konkurenciji za najbolji animirani film ovogodišnje dodjele Oscara isprva trebalo biti tek 13 filmova, brojka je naglo skočila na njih čak 27 i to zahvaljujući međunarodnim kandidatima, a ono što sve veseli je da se među njima našlo i jedno poznato ime, piše Tportal

Animirani film Dalibora Barića ‘Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa’ (‘Accidental Luxuriance of the Translucent Water Rebus’) već se prikazao na mnogobrojnim festivalima, a zanimljivo je da se dojmio i američkog novinara Stevea Ponda s The Wrapa, koji ga je dodatno istaknuo među kandidatima za Oscara.

‘Nisam ni ovo vjerovao. Moj producent je prijavio, a ja sam mislio da pretjeruje. Onako, zvučalo mi je više kao šala’, izjavio je za Večernji list uzbuđeni Dalibor Barić koji će uskoro doznati hoće li njegov animirani film u konačnici biti i nominiran za ovogodišnjeg Oscara.

Riječ je o eksperimentalnom animiranom filmu, koji je stvoren tehnikom kolaža i rotoskopije, i priča priču o borcu protiv sustava Martinu i konceptualnoj umjetnici Sari koji se pridružuju revolucionarnoj komuni na selu, zbog čega za njima traga policija.


Pratite nas i na društvenim mrežama: