Svedite odlaske u trgovinu na minimum

Trikovi pomoću kojih će voće i povrće ostati svježi i do 10 dana

Svježe povrće i voće prepuno je vitamina, minerala i drugih hranjivih tvari. U vrijeme pandemije koronavirusa njihova konzumacija je još važnija kako bismo ojačali imunitet i održali zdravlje. No istovremeno, prioritet je ostati kod kuće i svesti odlaske u trgovinu na minimun, piše zadovoljna.hr.

Srećom, postoje neki trikovi koji će nam pomoći da produžimo svježinu određenih namirnica s promišljenom pohranom.

  1. Trik s lukom i krumpirom

Krumpir i luk nije potrebno stavljati u hladnjak, ali isto tako nemojte ih staviti niti zajedno na kuhinjski pult, u smočnicu ili na neko treće mjesto. Plinovi u luku potiču klijanje i truljenje krumpira.

  1. Trik s jabukama

Jabuke su prijetnja za brojno svježe povrće i voće jer sadrže plinove koje potiču njihovo truljenje. Odvojite za njih poseban dio u hladnjaku, a prije spremanja stavite ih u plastičnu vrećicu koje produžuju njihovu svježinu.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.