Svježe povrće i voće prepuno je vitamina, minerala i drugih hranjivih tvari. U vrijeme pandemije koronavirusa njihova konzumacija je još važnija kako bismo ojačali imunitet i održali zdravlje. No istovremeno, prioritet je ostati kod kuće i svesti odlaske u trgovinu na minimun, piše zadovoljna.hr.
Srećom, postoje neki trikovi koji će nam pomoći da produžimo svježinu određenih namirnica s promišljenom pohranom.
- Trik s lukom i krumpirom
Krumpir i luk nije potrebno stavljati u hladnjak, ali isto tako nemojte ih staviti niti zajedno na kuhinjski pult, u smočnicu ili na neko treće mjesto. Plinovi u luku potiču klijanje i truljenje krumpira.
- Trik s jabukama
Jabuke su prijetnja za brojno svježe povrće i voće jer sadrže plinove koje potiču njihovo truljenje. Odvojite za njih poseban dio u hladnjaku, a prije spremanja stavite ih u plastičnu vrećicu koje produžuju njihovu svježinu.
Više pročitajte OVDJE.