Svedite odlaske u trgovinu na minimum

Trikovi pomoću kojih će voće i povrće ostati svježi i do 10 dana

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Svježe povrće i voće prepuno je vitamina, minerala i drugih hranjivih tvari. U vrijeme pandemije koronavirusa njihova konzumacija je još važnija kako bismo ojačali imunitet i održali zdravlje. No istovremeno, prioritet je ostati kod kuće i svesti odlaske u trgovinu na minimun, piše zadovoljna.hr.

Srećom, postoje neki trikovi koji će nam pomoći da produžimo svježinu određenih namirnica s promišljenom pohranom.

  1. Trik s lukom i krumpirom

Krumpir i luk nije potrebno stavljati u hladnjak, ali isto tako nemojte ih staviti niti zajedno na kuhinjski pult, u smočnicu ili na neko treće mjesto. Plinovi u luku potiču klijanje i truljenje krumpira.

  1. Trik s jabukama

Jabuke su prijetnja za brojno svježe povrće i voće jer sadrže plinove koje potiču njihovo truljenje. Odvojite za njih poseban dio u hladnjaku, a prije spremanja stavite ih u plastičnu vrećicu koje produžuju njihovu svježinu.

Više pročitajte OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.