Tjerate li svojim ponašanjem ljubav od sebe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Još uvijek ste previše opterećeni prošlošću. Sve dok razmišljate o bivšemu i/ili možda čak poprilično aktivno pratite njegove profile na društvenim mrežama i posjećujete mjesta na kojima vjerujete da biste ga mogli sresti, niste otvoreni za upoznavanje novih potencijalnih ljubavi. Ako ste vi i vaš bivši gotova priča, maksimalno se udaljite iz njegovog života i odbacite svu emocionalnu prtljagu koju još uvijek vučete za sobom, piše Cosmopolitan.

Bojite se otvoriti se. Ostajanje unutar emocionalno sigurne zone zacijelo vam zvuči privlačno, a osobito ako ste relativno nedavno bili povrijeđeni, razočarani i slomljeni. No u svim onim trenucima u kojima se trudite ne biti ranjivi indirektno iskazujete sram zbog vlastitih potreba i želja te time podižete obrambeni zid koji će i oni najdivniji i najuporniji teško probiti. Ne, ne postoji garancija da više nećete biti povrijeđeni, i, žao nam je što vam to kažemo, vjerojatno ćete opet i biti, no sve dok ne dopuštate nikome da vam se približi, nećete pronaći vlastiti mir i ono za čime tragate

Previše se vodite glavom, a premalo srcem. Naravno da ćete se birajući potencijalnog partnera voditi određenim kriterijima, no jedno je tragati za željenim kvalitetama, a potpuno druga stvar odbacivati svakog potencijalnog partnera zbog iracionalnih strahova poput onih da nećete biti u mogućnosti uskladiti ljubavni, društveni i poslovni život i obaveze. Naletite li na onog pravog koji je vrijedan vašeg vremena i truda, shvatit će sve što se događa u vašem životu i pokazati razumijevanje za sve vaše brige.

Krivite sami sebe zbog nesretnih veza. Svi se s prekidima nosimo na drugačiji način. Neki se poprilično lako vrate u normalu i saberu, objektivno sagledaju cijelu situaciju i hladne si glave priznaju da to jednostavno nije bilo to. No postoje i oni koji za svaku propalu vezu krive isključivo sebe. Stručnjaci se slažu kako su takvom ponašanju sklonije one osobe koje su imale teško djetinjstvo i koje su bile emocionalno zlostavljane, iako to nije pravilo. Ono što morate imati na umu jest da je u vezi dvoje ljudi i da se oba partnera, žele li da veza uspije, moraju jednako truditi. Nekada trud jednostavno nije dovoljan jer si osobe ne odgovaraju, a što vrijeme prije ili kasnije pokaže, no gotovo nikad za prekid nije kriva isključivo jedna strana. Jer sve i da neka nezadovoljstva i problemi postoje, druga bi strana trebala biti dovoljno angažirana da barem pokaže volju da o njima razgovara i pokuša ih prebroditi, no ako niste bili te sreće da je uz vas bila takva osoba, očito je da ta osoba nije bila prava za vas. No ono što ni slučajno ne smijete zaboraviti jest da nipošto ne smijete kriviti sebe i prekide shvaćati osobno!

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: