Sretan imendan! Otkrijte razna značenja imena Darija

FOTO Pixabay
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na današnji dan imendan slave Darije. Sveta Darija bila je ranokršćanska svetica koja je zajedno sa suprugom umrla mučeničkom smrću u 3. ili 4. stoljeću, a spomendan joj je 25. listopada, zbog čega smo današnji dan iskoristili kao povod da provjerimo značenje tog čestog ženskog imena, piše portal Zadovoljna

Postoji više tumačenja, a prema jednom od njih, ime Darija izvedeno je od riječi “dar”, u skladu s čim je značenje ovog imena ‘ona koja je dar s neba’.

 

Prema drugom tumačenju, ime Darija izvedeno je od grčke riječi Daerios, koja znači ‘imati’, odnosno ‘posjedovati’.

Značenje imena Darija objašnjava i numerologija, prema kojoj su osobe koje nose ovo ime rođene vođe. Pozitivne osobine Darija su samostalnost, kreativnost, ambicioznost i samosvjesnost.

Kada je u pitanju ljubav, radi se o osobama koje preuzimaju inicijativu i koje su uzbudljive partnerice spremne iskusiti nove stvari, a to isto očekuju od svoje druge polovice.

Ima Darija u Hrvatskoj je jedno od češćih imena i dijeli ga više od tri tisuće imenjakinja. Najviše ih je u Zagrebu, a ime je najpopularnije bilo 1981. godine.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.