Nema puno uvoda ovdje – laganija, low-carb i još k tome proteinska verzija poznatog tradicionalnog klasika kojeg su nam pekle još naše bake.
Sastojci (za lim veličine oko 25×22 cm):
Biskvit:
- 5 jaja
- 1 bjelanjak
- 60 g whey proteina od vanilije
- 1 žličica stevije u prahu
- 1 žlica kokosovog brašna
- 4-5 žlica mlijeka
- 200 g tamne čokolade bez šećera
- 18 žlica mlijeka
- 100 g kokosa
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180°C. Pleh veličine oko 25×22 cm ili nešto manji obložite papirom za pečenje.
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Sva bjelanca stavite u mikser te od njih istucite čvrsti snijeg, piše Fitness.hr
- U drugoj zdjeli izmiksati žumanjke sa stevijom, whey proteinom te kokosovim brašnom i 4-5 žlica mlijeka. Dodati i par žlica istučenog snijega da “olakšamo” smjesu. Ostatak snijega pažljivo špatulom umiješajte u žumanjke. Pazite da u procesu ne istisnete previše zraka iz bjelanjaka jer smjesa mora ostati prozračna.
- Smjesu pažljivo rasporedite u kalup te pecite oko 15 minuta. Izvadite i ohladite, a kad se ohladi, biskvit narezati na kocke.
- Za glazuru na pari otopite usitnjenu čokoladu s mlijekom, miješajući da se lijepo poveže. Stavite u jednu malo dublju zdjelicu, a drugu zdjelicu stavite kokos.
- Kocke biskvita prvo umačite pomoću vilica u čokoladu, a zatim uvaljajte u kokos. Ostavite da se čokolada stisne pa poslužite.