Pogledajte recept

Sreća najveća: Proteinski čupavci!

FOTO: Ilustracija/ Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nema puno uvoda ovdje – laganija, low-carb i još k tome proteinska verzija poznatog tradicionalnog klasika kojeg su nam pekle još naše bake.

Sastojci (za lim veličine oko 25×22 cm):

Biskvit:

  • 5 jaja
  • 1 bjelanjak
  • 60 g whey proteina od vanilije
  • 1 žličica stevije u prahu
  • 1 žlica kokosovog brašna
  • 4-5 žlica mlijeka
  • 200 g tamne čokolade bez šećera
  • 18 žlica mlijeka
  • 100 g kokosa

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C. Pleh veličine oko 25×22 cm ili nešto manji obložite papirom za pečenje.
  2. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Sva bjelanca stavite u mikser te od njih istucite čvrsti snijeg, piše Fitness.hr
  3. U drugoj zdjeli izmiksati žumanjke sa stevijom, whey proteinom te kokosovim brašnom i 4-5 žlica mlijeka. Dodati i par žlica istučenog snijega da “olakšamo” smjesu. Ostatak snijega pažljivo špatulom umiješajte u žumanjke. Pazite da u procesu ne istisnete previše zraka iz bjelanjaka jer smjesa mora ostati prozračna.
  4. Smjesu pažljivo rasporedite u kalup te pecite oko 15 minuta. Izvadite i ohladite, a kad se ohladi, biskvit narezati na kocke.
  5. Za glazuru na pari otopite usitnjenu čokoladu s mlijekom, miješajući da se lijepo poveže. Stavite u jednu malo dublju zdjelicu, a drugu zdjelicu stavite kokos.
  6. Kocke biskvita prvo umačite pomoću vilica u čokoladu, a zatim uvaljajte u kokos. Ostavite da se čokolada stisne pa poslužite.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.