FOTO Orašari, konjići...

Šibenčanka Dina prava je ‘DIY’ ovisnica, a ove je blagdane odlučila napraviti prekrasne božićne ukrase

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenčanka Dina Jelovčić inače je diplomirala na Pomorskom fakultetu u Rijeci, a kad nije majka, supruga i kućanica, kaže nam da je prava DIY ovisnica.

– Većinu svog slobodnog vremena provodim u prašini i brusim,radim s alatom, gletam, bojam, mišam beton i zapisujem ideje koje mi konstantno padaju na um. Većinu inspiracije pronalazim na Pinterestu i Instagramu – počinje Dina.

Na Instagramu broju preko tri tisuće pratitelja, a nije ni čudo jer je jednostavno puna ideja.

– Instagram profil imam od davnih dana, ali nisam prije bila aktivna niti sam objavljivala slike tipa današnjih projekata. Nakon objave ‘Guzica vaze’, koja je vjerojatno hit mog profila, napravljena od kanalizacijskih cijevi i gline koja se suši na zraku, počele su mi
pristizati poruke i pohvale. Tada sam stvorila malenu zajednicu divnih žena s kojim dijelim ista zanimanja i interes. Nevjerojatno koliko osobe koje osobno niti ne poznam, mogu dati tako veliku podršku i vjetar u leđa. Ujedno one a i moji najbliži su me nagovorili da ponudim božićne ukrase – pojašnjava.

Dina ukrase za borić izrađuje od gipsa, a smjesu izljeva u silikonske kalupe, te nakon što se osuši, minimalno se obrade i dalje dekoriraju. Jelenko, konjić, orašar, kućice, anđeo, medaljon i krila su najtraženiji modeli, a mogu se kupiti za cijenu od deset do 30
kuna.

Inače, kako nam priča, roditelji joj oduvijek govore da je bila kreativni nered te kako je uz oca koji je ‘jedan veliki snađi se sam meštar’ dosta naučila.

– Nas dvoje smo isti, tako kad nešto radimo to je teški kaos ali na kraju sve se sretno završi. Veliki sam zaljubljenik u beton i s njim ću pokušati bilo što napraviti pa sam tako napravila betonsku lampu, stolčić, svijeće, teglice, vaze a prošle godine u ovo blagdanskom razdoblju i patuljke.  Nedavno smo muž i ja krenuli u kompletnu renovaciju stana i uglavnom sve što zamislimo realiziramo sami, tako da ćemo imati dosta uradi sam projekta, na moje zadovoljstvo – priča nam Dina koju muž još uvijek uspije odgovoriti od ne tako mudrih ideja.

Što se tiče budućnosti, još nema zacrtani plan.

– Sve ovo se dogodilo nekako brzinski i spontano, pa ću se potruditi nastaviti u opuštenom tonu. Svakako želim nastaviti uživati u ovom procesu koji me prvenstveno odmara. Ono što znam za iduću godinu, bit ću svakako malo bolje pripremljena, jer imam vizualizaciju kako bi to sve trebalo izgledati a svakako bi se i okušala kako ja kažem izradi ukrasa od nule – da su kompletno ručno oblikovani, oslikani i unikatni – zaključuje.

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: