Samo tri sastojka! Recept za brze kekse bez brašna



Foto: Ilustracija

Glavna zvijezda ovih keksa je maslac od kikirikija, koji se inače smatra odličnim izvorom bjelančevina biljnog porijekla. Iako možete koristiti različite vrste maslaca od kikirikija, najbolje rezultate dobit ćete s prirodnim maslacem koji se sastoji tek od kikirikija i eventualno nešto soli, piše portal Zadovoljna.

Sastojci za brze kekse:
250 grama kremastog maslaca od kikirikija
200 grama šećera
1 veliko jaje

Priprema:
1. U mikseru pomiješajte jaje sobne temperature sa šećerom i maslacem od kikirikija dok ne dobijete jednoličnu, ali ljepljivu smjesu.

2. Žlicom za sladoled podijelite smjesu na loptice.

3. Svaku lopticu rukama izradite u kuglicu.

4. Stavite tako pripremljenu kuglicu na papir za pečenje pa ju spljoštite vilicom.

5. Kekse stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 18 minuta.

6. Ohladite prije posluživanja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.