Više

    Recept za najfiniju juhu od rajčice sa sirom koja će vas ugrijati poput dekice

     

    Za pripremu najfinije juhe od rajčice sa sirom trebat će vam ukupno otprilike jedan sat i 45 minuta (za samu pripremu namirnica 30 minuta i kuhanje 1 sat i 15 minuta).

    Dobro je znati da jedan tanjur ove izdašne juhe sadrži 90 kalorija, 7 grama masnoće, 6 grama ugljikohidrata, 2 grama bjelančevina i 4 grama šećera.

    Količina namirnica za recept koji vam donosimo dovoljna je za deset serviranja pa ako vam juhe ostane lako je možete sačuvati u hladnjaku za idući dan, piše Zadovoljna

    Sastojci za juhu od rajčice sa sirom:
    – 80 dekagrama svježih rajčica, prepolovljenih
    – jedan slatki luk, oguljen i razrezan na četvrtine
    – jedna glavica češnjaka, odsječenog vrha kako bi se vidjeli češnji
    – 0,5 decilitara maslinovog ulja
    – Sol i svježe samljeven crni papar
    – 7 decilitara pileće ili povrtne juhe
    – lovorov list
    – 2 grančice timijana
    – 3 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
    – 45 grama izmrvljenog kozjeg sira

    Postupak:
    1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijevih. Stavite papir za pečenje s aluminijskom folijom.

    2. Posložite rajčice, luk i češnjak na papir za pečenje. Maslinovo ulje ravnomjerno prelijte preko svega (uključujući i nekoliko žličica preko češnjaka). Začinite sa soli i paprom.

    3. Pecite dok se na rajčicama ne pojave mjehurići, luk ne omekša i češnjak ne bude karameliziran, 35 do 40 minuta.

    4. Rajčice i luk premjestite u veliki lonac. Češnje češnjaka istisnite iz kore i ubacite u lonac.

    5. Dodajte juhu, lovorov list i timijan te pustite da zakipi na srednje jakoj vatri. Kuhajte dok se sve lijepo ne stopi, 20 do 25 minuta.

    6. Premjestite juhu u blender ili sjeckalicu za hranu i blendajte dok ne postane potpuno kremasta.

    7. Ulijte juhu u tanjure ili zdjelice. Ukrasite svaki tanjur s 1 žličicom bosiljka i 1 do 2 žlice kozjeg sira. Poslužite toplo.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    U Katoličkoj školi Šibenik u subotu, 27. travnja...

    Biskupijski susret mladih bit će održan u subotu, 27. travnja u 9 sati u prostorima Katoličke škole u Šibeniku pod geslom 'Raduj se za...

    Gradu Drnišu odobren projekt SUSTOUR

    Projekt SUSTOUR – 'Sustainable tourism for local development', koji je Grad Drniš kao vodeći partner prijavio na 1. poziv u okviru programa Interreg VI-A...

    Gradu Šibeniku ponovno uručen certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik će i u narednom razdoblju, odnosno od 2024. do 2027., nositi prestižni certifikat 'Grad za mlade', a jučer je u Zagrebu održana...

    Delegacija iz Albanije posjetila zonu Podi, CGO Bikarac...

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem, koje od srijedi boravi u službenom posjetu gradu Šibeniku, obišlo je danas Poduzetničku zonu...

    NAJNOVIJE

    U Katoličkoj školi Šibenik u subotu, 27. travnja Biskupijski susret mladih

    Biskupijski susret mladih bit će održan u subotu, 27. travnja u 9 sati u prostorima Katoličke škole u Šibeniku pod geslom 'Raduj se za...

    Gradu Drnišu odobren projekt SUSTOUR

    Projekt SUSTOUR – 'Sustainable tourism for local development', koji je Grad Drniš kao vodeći partner prijavio na 1. poziv u okviru programa Interreg VI-A...

    Gradu Šibeniku ponovno uručen certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik će i u narednom razdoblju, odnosno od 2024. do 2027., nositi prestižni certifikat 'Grad za mlade', a jučer je u Zagrebu održana...

    Delegacija iz Albanije posjetila zonu Podi, CGO Bikarac i Centar za nove tehnologije Trokut

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem, koje od srijedi boravi u službenom posjetu gradu Šibeniku, obišlo je danas Poduzetničku zonu...