Brzi ručak ili večera

Priprema od 20 minuta: Recept za ‘lažni’ bolognese koji Talijani obožavaju

FOTO Pixabay

Osim s mljevenim mesom, Talijani s tjesteninom obožavaju kombinirati umake od usitnjenih svježih kobasica. Za brzinski ručak ili večeru trebat će vam svježe kobasice, pečenice koje izvucite iz ovitka pa popržite na sitno sjeckanom luku i mrkvi. Umak poslužite s tjesteninom i ribanim sirom, a dobrodošli su i začini poput origana, bosiljka ili peršina, piše Punkufer.dnevnik.hr.

Sastojci za umak s kobasicama: 

300 g svježih kobasica (pečenice)
1 dl vina
maslinovo ulje
1 glavica luka
1 mrkva
1 češanj češnjaka
250 ml umaka od rajčice
majčina dušica
peršin
parmezan ili sir feta

Priprema:

1. Luk i mrkvu ogulite išto sitnije  nasjeckajte. Ogulite i nasjeckajte češnjak. Kobasicu izvadite iz ovitka i izmrvite na komadiće.

2. Stavite kuhati tjesteninu.

3. Popržite luk i češnjak na maslinovom ulju pa dodajte mrkvu te kobasicu i ulijte vino.

4. Kad vino ispari dodajte dvije žlice vode od kuhanja tjestenine i pasiranu rajčicu pa kuhajte dok se ne zgusne.

  1. Procijedite tjesteninu i umiješajte u umak.
  2. Posipajte sirom i začinima

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.