Više

    Prije nego što uključite štednjak: Trik za još finiji domaći ajvar koji će oduševiti sve generacije

     

    Priprema ajvara iziskuje dosta vremena i truda, no vrijedi se pomučiti za slasne rezultate. Na okus i kvalitetu ajvara možete utjecati čak i prije nego što se uključili pećnicu i štednjak, piše portal Zadovoljna

    Najfiniji ajvar dobiva se od slasnih i debljih plodova paprike. Kada krećete u nabavku pobrinite se da odaberete baš takve „mesnate“ plodove. Ako niste u mogućnosti rukama opipati paprike, zamolite trgovca da vam istu prereže i pokaže presjek.

     

     

    Na okus ajvara utječe i termička obrada paprika. Prije kuhanja ovog slasnog umaka potrebno je paprike ispeći u pećnici (ili na roštilju), odstraniti im pocrnjelu opnu te potom samljeti s ostalim sastojcima.

    Ponekad nije lako odstraniti pocrnjelu opnu od ostatka paprike. Nikako nemojte pokušavati to učiniti pod mlazom vode jer ćete s opnom isprati i svu sočnost pečenog povrća.

    Umjesto toga, neposrednog nakon vađenja paprika iz pećnice iste stavite u zdjelu, prekrijte plastičnom folijom i pustite da tako odstoji petnaestak minuta. Dobro zavrnite foliju oko rubova zdjele da vam ne pobjegne para iz povrća. Upravo će ona omekšati papriku i olakšati vam čišćenje.

    Povrh svega, pobrinite da se da kvalitetno sterilizirate staklenke i tako omogućite duži rok trajanja vašem kulinarskom remek-djelu. Prije nego što stavite poklopce na gotov proizvod alkoholnim octom lagano prebrišite svaki rub staklenke.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Prijepodne moguć pljusak, popodne više sunca

    Danas se u Hrvatskoj očekuje glavnina ovotjednih pljuskova i grmljavine, pa sunčanije, ali nestabilno. Do subote uz većinom umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu jaču buru,...

    U petak idemo na Noć tvrđava: Koncerti, radionice,...

    Svi koji su još u nedoumici kako iskoristiti vikend pred nama, svakako neka provjere održava li se negdje u njihovoj blizini Noć tvrđava. Ovaj...

    Tijat u srijedu kreće na put popravka i...

    Tegljenje broda TIJAT obavit će se u srijedu, 8. svibnja u 12.30 sati, iz Gradske luke Šibenik do ISKRA brodogradilišta u Šibeniku, u svrhu...

    U HNK Šibenik u četvrtak godišnja produkcija Osnovne...

    Osnovna škola za balet i suvremeni ples pri OŠ Juraj Dalmatinac u četvrtak, 9. svibnja 2024. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku upriličit...

    NAJNOVIJE

    Prijepodne moguć pljusak, popodne više sunca

    Danas se u Hrvatskoj očekuje glavnina ovotjednih pljuskova i grmljavine, pa sunčanije, ali nestabilno. Do subote uz većinom umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu jaču buru,...

    U petak idemo na Noć tvrđava: Koncerti, radionice, izložbe i još puno toga na čak 50 atraktivnih lokacija!

    Svi koji su još u nedoumici kako iskoristiti vikend pred nama, svakako neka provjere održava li se negdje u njihovoj blizini Noć tvrđava. Ovaj...

    Tijat u srijedu kreće na put popravka i obnove: Tegljenje legendarnog broda iz Gradske luke do Iskra brodogradilišta

    Tegljenje broda TIJAT obavit će se u srijedu, 8. svibnja u 12.30 sati, iz Gradske luke Šibenik do ISKRA brodogradilišta u Šibeniku, u svrhu...

    U HNK Šibenik u četvrtak godišnja produkcija Osnovne škole za balet i suvremeni ples

    Osnovna škola za balet i suvremeni ples pri OŠ Juraj Dalmatinac u četvrtak, 9. svibnja 2024. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku upriličit...