Prefini keksi od samo dva sastojka koje skoro svaka kuhinja ima



Foto: ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O upotrebi banana mogli bismo napisati esej, osobito onih prezrelih, koje stoje u kutiji za voće i čekaju svoj trenutak. Umjesto da ih baciš, zgnječi ih, pomiješaj sa zobenim pahuljicama i napravi hrskave keksiće.  Naravno, recept možeš prilagoditi sastojcima koji su ti pri ruci. Slobodno dodaj 50 g sitno nasjeckane tamne čokolade, grožđica, brusnica ili pak orašastih plodova. U slast!

Sastojci u dostatni za osam keksića, što je dovoljno za dvije osobe. Udvostruči ih ako je u pitanju veća ili gladnija ekipa. Sastojci: 80 g zobenih pahuljica 1 velika, zrela banana Priprema: Lim za pečenje obloži papirom. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Bananu dobro zgnječi vilicom pa je pomiješaj sa zobenim pahuljicama. Žličicom oblikuj osam hrpica i rasporedi ih po limu za pečenje s razmakom od pet centimetara. Lagano svaku pritisni žlicom kako bi poprimila oblik diska.  Peci otprilike 15 minuta. Znat ćeš da su keksići gotovi kad poprime zlatnu boju po rubovima, piše MissGastro.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.