Požuda ili ljubav? 15 tvrdnji koje pokazuju da ste našli pravu osobu za sebe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Život nije bajka, a ljubavne veze iz holivudskih filmova nemaju baš puno veze sa stvarnim životom. Ne čudi stoga da kada se uspoređujemo s tim izmišljenim scenarijima s velikog platna ili stranica ljubavnih romana, katkad imamo osjećaj da nismo dovoljno dobri, niti da živimo svoje snove s partnerom.

Znate li prepoznati ljubav od požude, zaljubljenost od zaluđenosti? Požuda se može definirati kao intenzivna fizička reakcija na nečije tjelesne atribute – neobuzdana seksualna privlačnost prema određenoj osobi.

Požuda je kratkotrajan osjećaj i odnosi se na trenutno zadovoljenje fizičkih potreba. No s obzirom da je popraćena intenzivnošću – katkad vam se može učiniti da ste pronašli osobu s kojom ćete provesti cijeli svoj život.

Zaljubljenost je sveobuhvatniji, a katkad još intenzivniji osjećaj koji uključuje seksualnu privlačnost, ali i promatranje druge osobe kroz ružičaste naočale. Isprva se ne možete ponašati racionalno kada je druga strana u pitanju – obožavate sve što rade, kako izgledaju i čime se bave. Ne mogu u ničemu pogriješiti, piše Zadovoljna

 

 

Znanstvenici su izračunali da je zaljubljenost samo prva faza na putu ljubavi, tijekom koje se luči velika količina hormona dopamina zbog čega se osjećamo iznimno sretno. No ta faza traje oko 14 do 17 mjeseci, nakon čega se hormoni „vraćaju u normalu“, a partneri počinju uviđati jesu li zaista pronašli osobu s kojom će ostarjeti.

Jeste li pronašli pravu osobu za cijeli život trebalo bi vam pomoći sljedećih 15 tvrdnji. Ne postoje točni i krivi odgovori, samo potpuna iskrenost. Pročitajte ih i iskreno se zapitajte, slažete li se s njima ili ne.

1. Povezana sam s partnerom fizički, mentalno i emocionalno.

2. Osjećam se sretno kada sam s partnerom, ali i kada sam sama.

3. Osjećam slobodu da u vezi budem ono što zaista jesam.

4. Volim sebe podjednako kao i svojeg partnera.

5. Ponosim se svojim partnerom.

6. Da partner ostane bez prebijenog novčića i dalje bih željela biti s njim.

7. Cijenim partnerove neobične navike.

 

8. Sretna sam zbog partnerovog uspjeha.

9. Podrška sam mu kad ga snađu problemi.

10. Kad imam neki problem s partnerom želim ga riješiti, a ne prekinuti vezu.

11. Vjerujem da zajedno možemo riješiti sve probleme.

12. Kada imam dobre ili loše vijesti, partner je prva osoba koju ću nazvati.

13. Naša veza me ispunjava.

14. Znam da me partner voli.

15. Ne postoji nitko s kim bih radije bila nego s njim.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.