Nove reakcije

Pokažite da vam je stalo: Na Facebook stiže promjena zbog pandemije

Ilustracija/Pixabay

Na Facebook stižu nove reakcije povezane s pandemijom koronavirusa.

Uz lajk, srce i ostale emotikone Facebook sada na tu platformu dodaje i reakcije koje označavaju da je osobi stalo, odnosno reakcije brige.

 

Reakcija će uključivati emotikon koji grli srce, a iz te kompanije kažu da se nadaju da će ta reakcija ljudima omogućiti da se osjećaju povezanije sa svojom obitelji i prijateljima od kojih su trenutno možda razdvojeni. Nova reakcija dolazi i na Messenger, ali izgledat će malo drugačije, bit će u obliku pulsirajućeg ljubičastog srca, prenosi Index.

A iako pažljiva, ova promjena na Facebooku veoma je malena naspram problema koje je pandemija zapravo donijela toj kompaniji. Riječ je o brojnim dezinformacijama koje se brzo šire tom platformom.

Zbog toga su iz Facebooka najavili da će ljude koji su dijelili ili lajkali dezinformacije o koronavirusu na to i upozoriti tako što će im na News Feedu prikazati poruku Get the Facts s linkom na WHO-ove stranice gdje će moći pronaći istinite informacije o pandemiji.

Zbog pandemije je Facebook osjetio i značajan rast u korištenju, no to se nije odrazilo i na financijsku dobit zbog negativnog utjecaja pandemije na digitalne oglase.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.