Počastite se neodoljivom Monte tortom za početak tjedna

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Monte je omiljeni deser ne samo mališanima, nego i odraslima. Nježna i lagana krema od lješnjaka i čokolade iz čašice nestane u tren, ali ne i kada napravite sami svoj Monte. Za početak tjedna stoga vam donosimo recept za neodoljivu Monte tortu.

Za biskvit je potrebno 15 dekagrama lješnjaka, šest bjelanjaka, šest velikih žlica šećera i isto toliko žlica brašna. Lješnjake ispecite na tavi, ogulite im koricu i stucite ih kuhinjskim batom. Bjelanjke stucite u čvrsti snijeg, Dodajte im šećer, brašno. U kalup za torte stavite pek papir, na njega istresite lješnjake, a zatim lagano preko njih stavite smjesu od bjelanjaka. Izravnajte i stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva 10 minuta, ili dok ne dobije lagano roskastu boju.

Ohlađeni biskvit prevrnite na pladanj da biskvit bude dolje, a lješnjaci na vrhu i polagano maknite masni papir. Vratite obruč na kalup za tortu.

Za kremu je potrebno šest žumanjaka, dva pudinga od vanilije, dvije velike žlice brašna, jedna litra mlijeka, jedan vanilin šećer, 25 dekagrama maslaca, 10 dekagrama šećera u prahu i isto toliko čokolade za kuhanje.

Zakuhajte osam decilitara mlijeka s vanilin šećerom. U drugoj posudi stucite žumanjke sa šećerom, dodajte im dva pudinga od vanilije, dvije žlice brašna i naposlijetku dva decilitra mlijeka. Smjesu ukuhajte u uzavrelo mlijeko kao puding. Maslac izradite dobro sa šećerom u prahu, pa ga dodajte u skroz hladnu kremu i podijelite je na dva dijela. Čokoladu otopite, malo prohladite, pa je dodajte u polovicu kreme. Drugi dio kreme ostaje žuti.

I sad slijedi najljepši trenutak – slaganje. Na lješnjake s biskvita namažite prethodno malo zagrijanu Nutellu. Na nju složite ukrupno natrgane komadiće Petit Beurre keksa, a potom nanesite žutu kremu.

Rasporedite je po čitavoj torti, a onda nanesite čokoladnu kremu. Stavite tortu u hladnjak na par sati, i naposlijetku je premažite šlagom.

Uživajte u Monte torti, dobar tek!

(FOTO: Coolinarika)


Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.