Više

    Kraljica veljače!

    Ovo je recept za krafne koje uspijevaju baš svima

     

     

    Samo nekoliko sastojaka i malo dobre volje dijeli vas od vrućih, domaćih krafni.

    Potrebno vam je:

    2 jaja
    3 dl mlijeka
    100 g margarina
    20 g kvasca
    3 žlice šećera
    1 žličica soli
    malo ruma
    naribana korica limuna
    brašno 650-700 g
    ulje za prženje
    šećer u prahu za posipanje

    Priprema:

    1. U malo mlakog mlijeka razmutite kvasac s malo šećera i malo brašna te ostaviti na toplom da nadođe.

    2. Umutite jaja i šećer te dodajte sol, rastopljeni margarin, nadošli kvasac, rum i koricu limuna.

    3. Kad se sastojci sjedine, dodajte nekoliko žlica brašna, izmiješajte, dodajte malo mlijeka i tako do kraja stavljajte naizmjenično brašno i mlijeko. Brašno dodavati postupno da se umijesi glatko tijesto koje se ne lijepi za posudu. Tijesto treba biti elastično.

    4. Pokriti krpom i ostaviti na toplom da se tijesto udvostruči. Ponovno ga umijesiti, ali ne lupati već povlačiti žlicom prema gore i ostaviti da još jednom naraste.

    5. Tijesto istresti na pobrašnjenu radnu površinu, umijesiti ga i ostaviti da se odmara 15-ak minuta.

    6. Tijesto razvaljati na 1 cm debljine i vaditi krugove čašom. Ostaviti da narastu 20 min (nakon 10-ak min okrenuti i ostaviti još 10-ak min).

    7. U duboku posudu stavite ulje i zagrijte ga (ulje ne smije biti previše zagrijano jer će krafne brzo izgorjeti)

    8. Nadošle krafne stavite u vruće ulje, prevrnute u odnosu na ono kako su stajale na stolu, stranu koja je bila prema gore prvu pržite.

    9. Od ove količine dobit ćete oko 30 krafni.

    Uživajte!

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Vikend pred nama pretežno sunčan, uz više temperature

    Djelomice sunčano, no ne i posve stabilno očekuje nas danas. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na moru jugo. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Najviša...

    U Katoličkoj školi Šibenik u subotu, 27. travnja...

    Biskupijski susret mladih bit će održan u subotu, 27. travnja u 9 sati u prostorima Katoličke škole u Šibeniku pod geslom 'Raduj se za...

    Gradu Drnišu odobren projekt SUSTOUR

    Projekt SUSTOUR – 'Sustainable tourism for local development', koji je Grad Drniš kao vodeći partner prijavio na 1. poziv u okviru programa Interreg VI-A...

    Gradu Šibeniku ponovno uručen certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik će i u narednom razdoblju, odnosno od 2024. do 2027., nositi prestižni certifikat 'Grad za mlade', a jučer je u Zagrebu održana...

    NAJNOVIJE

    Vikend pred nama pretežno sunčan, uz više temperature

    Djelomice sunčano, no ne i posve stabilno očekuje nas danas. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na moru jugo. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Najviša...

    U Katoličkoj školi Šibenik u subotu, 27. travnja Biskupijski susret mladih

    Biskupijski susret mladih bit će održan u subotu, 27. travnja u 9 sati u prostorima Katoličke škole u Šibeniku pod geslom 'Raduj se za...

    Gradu Drnišu odobren projekt SUSTOUR

    Projekt SUSTOUR – 'Sustainable tourism for local development', koji je Grad Drniš kao vodeći partner prijavio na 1. poziv u okviru programa Interreg VI-A...

    Gradu Šibeniku ponovno uručen certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik će i u narednom razdoblju, odnosno od 2024. do 2027., nositi prestižni certifikat 'Grad za mlade', a jučer je u Zagrebu održana...