Vjerujemo da nismo jedine kojima je kokos sinonim za ljeto, stoga ne sumnjamo da će i na vašim ljetnim stolovima ova torta od kokosa postati glavni hit!
Ukrasite je sezonskim voćem za dodatno osvježenje i uživajte u neodoljivim ljetnim okusima, piše Fitness.hr
Za podlogu (torta promjera 18 cm):
- 50 g indijskih oraščića (suhih)
- 100 g mljevenih zobenih pahuljica
- 50 g kokosovog brašna
- 35 g kokos mrvica
- prstohvat soli
- 65 g otopljenog kokosovog ulja
- 55 g agavinog sirupa
Postupak:
Mljevene indijske oraščiće i zobene pahuljice pomiješajte s brašnom i kokos mrvicama, pa dodajte malo soli te ulje i agavin sirup. Oblikujte kompaktnu smjesu te ju utisnite u manji kalup. Neka se dobro ohladi u frižideru dok pripremate kreme.
Za kremu od čokolade:
- 1 konzerva kokosovog mlijeka (samo čvrsti dio, oko 170 g)
- 150 g bijele čokolade
- prstohvat soli
Postupak:
Sve sastojke pomiješajte, pa kuhajte na pari sve dok se ne povežu (čokolada ne smije prokuhati!). Krema će biti tekuća, ali svejedno ju prelijte preko podloge i ostavite u frižideru minimalno dva-tri sata da se dobro stisne.