Pripremite se na vrijeme

Ove ideje za zamatanje božićnih darova morate isprobati!

FOTO: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Božićni blagdani polako se približavaju pa ako vas je već ulovila predblagdanska groznica kako ne biste (ponovno) morali raditi sve u zadnji tren, istražili smo nekoliko zanimljivih načina za zamatanje božićnih poklona

Dakako, Pinterest i Instagram prepuni su kreativnih načina na koje možemo ukrasiti darove i izmamiti osmijeh na lica članovima obitelji i prijateljima. Osim što su vrlo lijepi, ovako zamotani pokloni nerijetko su izrađeni i prema eko-načelima.

Dar koji je s puno ukusa umotan ostavlja sjajan dojam i šalje poruku kako ste se doista potrudili kako biste razveselili nekoga, piše Tportal.

Pa ako ove godine želite sve iznenaditi posebnim darovima, isprobajte ovih nekoliko unikatnih načina zamatanja poklona koji će sve oduševiti.

Znate li što je ‘furoshiki’?

Japanska ‘furoshiki’ tkanina, koja se također koristi kao torba, u Aziji služi kao tradicionalna tkanina za pakiranje darova. Za ovo možete koristiti platneni ubrus (za male darove) ili platneni stolnjak (za velike darove). Tipični čvor zamjenjuje ukrasnu vrpcu – ako želite malo dodati božićnog štiha to možete učiniti s borovim grančicama ili sušenom kriškom naranče. Eko-nota: tkanina se naravno može koristiti i nakon toga, tako da ovakav način zamatanja ima i ekološku poruku.

Iskoristite staklenku

Ako nekome planirate pokloniti npr. poklon bon ili komad sitnijeg nakita, poput naušnica staklenka s poklopcem može biti izvrsna alternativa za papir za pakiranje i svakom će poklonu dati poseban štih.

Ideje: Poklone zamotane u crni papir razigrajte božićnim detaljima, posebnost poklonu dajte i uz pomoć šarenih samoljepljivih traka. Ukras za bor može poslužiti i kao efektan dodatak daru, iskoristite polaroid fotografije, .


Pratite nas i na društvenim mrežama: