'Sve je počelo davnih dana'

Orhideja Kutić pronašla je hobi u kojem je profesionalka: ‘Jednostavno imam sreće’Foto: Privatni album

Orhideja Kutić Brodaričanka je za čije ste ime možda čuli kada su se izvlačili dobici u mnogobrojnim nagradnim igrama. Ova 64-godišnjakinja koja je majka dvoje djece i baka troje unučadi uživa u mirovini i u svom omiljenom hobiju – igranju nagradnih igara.

– Sve je počelo davnih godina, dok su na Radio Ritmu i Radio Šibeniku darivali večere i ručkove. To su uglavnom bile igre pogađanja, nekakvi odgovori na pitanja i ja bi eto, često bila dobitnica – počinje Orhideja.

Svidio joj se, kaže, osjećaj veselja i iščekivanja dobitka, privukle su je brojne lijepe nagrade pa je nakon radija, proširila svoje ‘djelovanje’.

– Počela sam izrezivati kupone, slati mailove, a kada sam napravila Facebook, mnogo toga sam i tamo osvojila. Također, ubacivala sam i kupone u dućanima i centrima – govori, a samo jedan jedini kupon doveo ju je do najvrjednijeg dobitka, automobila.

Kako kaže, bio je to šećer na kraju 2019. godine.

– Često kupujem u Dalmare centru, no tog sam puta ubacila samo jedan kupon. Automobil je bio glavna nagrada, i iskreno ću vam reći, nisam se nadala dobitku. Tog dana odspavala sam popodne i uhvatila zadnji autobus s Brodarice za Dalmare. Došla sam na izvlačenje, a čak sam i jednom momku, koji je bio naslonjen na automobil prije izvlačenja, u šali kazala da se ne naslanja na moj novi auto. Ne mogu vam opisati to uzbuđenje, nevjericu i sreću kada su pročitali moje ime i prezime. Nisam vjerovala da sam dobitnica sve dok automobil nismo uveli u dvorište – smije se i kaže kako je sad glavni ‘šofer’ njezina unuka kojoj je ovu vrijednu nagradu poklonila.

No, prije nego što je dobila auto, naredali su se brojni dobitci, a mnoge od tih Orhideja još ima zapakirane u jednoj praznoj sobi.

– Večere, ručkovi, pića, dva velika televizora, veliki hladnjak sa zamrzivačem, perilicu, blendere, ventilator, mikrovalnu, jastuke, razni nakit, alat, namještaj. Nema čega nema, a sve što ja ne koristim, poklonim nekom iz obitelji. Mnogi su ljubomorni na mene i moje dobitke, znaju mi reći ti uvijek sve dobivaš. Jednostavno imam sreće, nisam kriva. Onaj tko igra, taj se i nada  – priča.

Međutim, kazala nam je da nikad nije igrala igre Hrvatske lutrije.

– Loto ne igram jer vidim ove što igraju, oni se zaraze s tim, ne želim se kladiti, ne zanima me to. Ljudi su čak mislili da sam dobila onaj veliki jackpot koji je nedavno izvučen u Šibeniku, čak me i televizija zaustavila, ali nisam bila ja – govori.

Kada ne igra, ta umirovljenica putuje i pleše u folkloru.

– Oduvijek mi je bila želja plesati u folkloru na Krapnju i evo već deset godina uživam sa svojim kolegicama. Kad nisam s njima, s mužem i penzionerima često putujem ili odem u toplice. Volim fešte i druženja koje organiziraju u gradu i županiji, a najviše volim otići na Burnumske ide – kaže na Orhideja za kraj i dodaje – kod mene ne vrijedi ona izreka ‘ko nema u ljubavi, ima u kartama’. Već 44 godine sam u sretnom braku, a igrat ću dok god me pamet služi!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.