Više

    'Bake me' ima genijalan recept

    Napravite gözleme, turske slane palačinke po receptu Nine Mrvice i raspametite goste!

     

    Gözleme su turske palačinke, odnosno flatbead koji se najčešće radi sa špinatom i feta sirom. Jednostavne su za pripremu i zaista jako ukusne. Popularna šibenska food blogerica Nina Mrvica ih ponekad puni s gljivama i špinatom ili sa zeljem. Bilo koja od tih kombinacija je jako ukusna.

    Tijesto za gözleme je prilično jednostavno. Brašno, sol, voda, malo kvasca i maslinovog ulja. Ja ih radim koristeći klasičan recept za tijesto s kojim često radim pizze i grissine ali ovdje koristim manje kvasca. Ovako pripremljene slane palačinke možete poslužiti za doručak ili popodnevno druženje s prijateljima, piše Nina na svom blogu ‘Bake me’.

    TIJESTO

    • 300 g manitoba brašna ili glatkog brašna
    • 2 žličice suhog kvasca
    • 1 žličica soli
    • 175 ml mlake vode
    • 3 žlice maslinovog ulja

    NADJEV

    • 300 g špinata, možete koristiti i zelje po želji
    • 3 češnja češnjaka
    • 100 g feta sira
    • maslinovo ulje

    PRIPREMA

    U posudu od električnog miksera ili običnu posudu stavite brašno, suhi kvasac i sol. Dodajte mlaku vodu i maslinovo ulje pa zamijesite glatko i sjajno tijesto koristeći se metalnim nastavkom za tijesto na električnom mikseru ili rukama.

    Tijesto prebacite u nauljenu posudu i pokrijte prozirnom folijom. Ostavite da odmori 45 minuta do sat vremena.

    Za to vrijeme pripremite nadjev. U tavi na malo maslinova ulja kratko prepržite češnjak. Dodajte oprane i očišćene listove špinata. Kada vam listovi “uvenu” maknite lonac s vatre. Špinat prebacite u zdjelu pa mu dodajte komadiće feta sira i sve dobro pomiješajte.

    Nakon što je odmorilo tijesto prebacite na pobrašnjenu radnu pologu i podijelite na 4 jednaka dijela.

    Svaki dio razvaljajte što tanje, postavite nadjev na jednu polovicu tijesta pa ga preklopite s drugom polovice i zatvorite rubove (presavinite ih).

    Ugrijte tavu s debljim dnom na srednje jakoj do jakoj vatri. Dodajte kap maslinovog ulja pa gözleme pržite po dvije minute sa svake strane.

    Gözleme poslužite tople.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Punk rock bend ‘Mašinko’ prvi put u Azimutu

    Ove subote još jedna 'Nevidljiva scena' u Šibeniku. Ovaj vikend u goste dolazi zagrebački punk rock bend Mašinko. Niti su nevidljivi, niti su tihi,...

    U četvrtak, 9. svibnja bez vode u vodičkoj...

    Zbog radova na cjevovodu u četvrtak, 9. svibnja, od 8 do 15 sati vode neće imati potrošači u Vodicama, u Zatonskoj ulici kao i...

    HDZ i DP postigli dogovor oko formiranja parlamentarne...

    Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi...

    NAJNOVIJE

    Punk rock bend ‘Mašinko’ prvi put u Azimutu

    Ove subote još jedna 'Nevidljiva scena' u Šibeniku. Ovaj vikend u goste dolazi zagrebački punk rock bend Mašinko. Niti su nevidljivi, niti su tihi,...

    U četvrtak, 9. svibnja bez vode u vodičkoj Zatonskoj ulici te kuće uz magistralu

    Zbog radova na cjevovodu u četvrtak, 9. svibnja, od 8 do 15 sati vode neće imati potrošači u Vodicama, u Zatonskoj ulici kao i...

    HDZ i DP postigli dogovor oko formiranja parlamentarne većine i buduće Vlade

    Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi...