Više

    Najbolji recept za goveđu juhicu iz bakine bilježnice

     

    Još od djetinjstva pamtimo obiteljska okupljanja oko stola koja su svečano započinjala neizostavnim tanjurom okrepljujuće juhe. O njoj su se razvijale priče, a sastojci škrto prenosili samo na jednu domaćicu iz najbližeg kruga rodbine. Nimalo to ne čudi jer tek sada kada smo odrasli često se zaželimo žlice koja grije te liječi tijelo i dušu. Iz obiteljske kuharice otkrivamo originalan recept za najbolju goveđu juhicu.

    SASTOJCI:
    – 1 kg goveđih rebara s malo masnoće
    – teleća potkoljenica ili goveđu kost najbolje od buta
    – 1 glavice crvenog luka
    – 4 grančice peršina
    – 6 mrkava
    – 1 koraba
    – 1 korijen celera
    – sol i papar
    – po želji kada je juha pri samom kraju dodajte mladi grašak ili malo cvjetače.

    PRIPREMA:

    1. U veliki lonac stavite meso i kost te dodajte luk, peršin, nalijte oko 3 litre hladne vode i ostavite da se sve kuha prvo na jakoj vatri dok ne zakipi, a potom na srednjoj vatri uz lagano vrenje sat vremena.

    2. Nakon toga dodajte mrkvu narezanu uzduž na deblje trakice, korabu narezanu na četiri dijela i narezan korijen celera. Posolite, popaprite, poklopite i ostavite da se kuha još najmanje sat vremena na laganoj vatri.

    3. Na kraju juhu procijedite. U nju potom po želji stavite mladi grašak ili cvjetaču kojima će biti dovoljno tek 10 minuta da se skuhaju, potom dodajte rezance i sve zajedno kuhajte još dvije minute te sklonite s vatre.

    4. Juhica je spremna za posluživanje. Ostatak kuhanog povrća možete dodati u juhu ili ga poslužiti uz meso kao prilog.

    Dobar tek!

    (Foto Ilustracija)

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Smotra folklora Šibensko-kninske županije ove godine okuplja 15...

    Nakon višegodišnje pauze, 15 folklornih skupina i oko 300 folkloraša nastupit će na 14. Smotri folklora Šibensko-kninske županije, koja će se ove godine održati...

    Hrana koju kupujemo od 2030. više neće izgledati...

    Borba protiv 190 kilograma ambalaže koju svaki građanin EU proizvede godišnje je teška i mukotrpna. Novi propis kojeg je prihvatio EP nešto mijenja, ali...

    Ivan Shapovalov viceprvak države u hrvanju grčko-rimskim stilom,...

    Dvije medalje osvojili su članovi Hrvačkog kluba Šibenik na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju grčko-rimskom stilom za mlađe dječake (U13) održanom proteklog vikenda u Sesvetskom...

    Još revijalna utakmica i za Šibenku je kraj...

    Košarkaši Šibenke neće igrati u doigravanju domaćeg prvenstva. Dubrava je pobjedom nad Cibionom osigurala osmo mjesto, posljednje koje vodi i play off, dok će...

    NAJNOVIJE

    Smotra folklora Šibensko-kninske županije ove godine okuplja 15 skupina s 300 folkloraša

    Nakon višegodišnje pauze, 15 folklornih skupina i oko 300 folkloraša nastupit će na 14. Smotri folklora Šibensko-kninske županije, koja će se ove godine održati...

    Hrana koju kupujemo od 2030. više neće izgledati isto

    Borba protiv 190 kilograma ambalaže koju svaki građanin EU proizvede godišnje je teška i mukotrpna. Novi propis kojeg je prihvatio EP nešto mijenja, ali...

    Ivan Shapovalov viceprvak države u hrvanju grčko-rimskim stilom, Petar Erceg brončani

    Dvije medalje osvojili su članovi Hrvačkog kluba Šibenik na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju grčko-rimskom stilom za mlađe dječake (U13) održanom proteklog vikenda u Sesvetskom...

    Još revijalna utakmica i za Šibenku je kraj sezone, koja nikako nije za zaborav, treba je dobro zapamtiti da se nikad više ne ponovi

    Košarkaši Šibenke neće igrati u doigravanju domaćeg prvenstva. Dubrava je pobjedom nad Cibionom osigurala osmo mjesto, posljednje koje vodi i play off, dok će...