Ljetno varivo s graškom i mrkvicom koje bi pohvalile i naše bake

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Naše bake uvijek su bile ponosne na nas kad bismo jeli neko jelo na žlicu jer one su dobro znale koliko su takva jela zdrava i hranjiva. Sigurno bi pohvalile i lagano varivo koje se jede i u ljetnim mjesecima, a za koje vam recept donosimo u nastavku.

Ljetna variva su ona koja se pripremaju od mladog korijena, stabljike, lišća, cvijeta i ploda. Umak mora biti rijedak pa se zato u zafrig stavlja više masti nego brašna, samo se kod lisnatog povrća uzima jednaka količina masti i brašna.

Idealno ljetno varivo i lagani ručak može se prirediti od mješovitog povrća koje je poznato pod imenom fino varivo, a recept pročitajte u nastavku.

Sastojci za fino varivo:
– ½ kg graška
– ¼ kg mrkvice
– ½ korabice
– zeleni peršin
– 3 dag masti
– 2 dag brašna
– sol, papar
– 1 dag šećera

Postupak:
1. Očistite mrkvicu i korabicu, izrežite na rezance i stavite na mast i zažućeni šećer.

2. Dodajte očišćeni i oprani grašak i pirjajte sve skupa pokriveno.

3. Kad je sve gotovo mekano, pospite brašnom, pustite da zažuti, zalijte vodom i kuhajte na laganoj vatri.

4. Varivo posolite i poparite te dodajte fino kosanog peršina.

Izvor: Zadovoljna.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.