Blagotvorni napitak produljuje osjećaj sitosti i vraća energiju, a kako bi bio ukusniji, dodajte ga u omiljeni smoothie ili sok od cijeđenog voća, piše Punkufer.hr.
Tekućina koja nastaje prilikom proizvodnje sira narodni je lijek koji se oduvijek koristi za jačanje organizma, kao i liječenje bolesti. Sirutku danas piju sportaši kako bi nadoknadili dnevnu potrebu za proteinima koji sadrže esencijalne aminokiseline te kako bi rehidratizirali organizam.
Preporučuje se onima koji pokušavaju smršavjeti jer produljuje osjećaj sitosti. Neka istraživanja sugeriraju i da može ubrzati metabolizam.
Sirutka je često u hladnjacima pobornika zdrave prehrane, osobito ona od kozjeg mlijeka, a kako bi joj okus postao privlačniji, može se dodati u smoothie s bobičastim voćem, izmiksati s jogurtom i đumbirom ili pomiješati sa sokom od naranče ili grejpa.
Više pročitajte OVDJE.