Ako ste u žurbi ili u oskudici s novcem, isprobajte ovaj ukusni recept od samo tri sastojka koja uvijek imate u hladnjaku.
Sastojci
- 1 velika glavica kelja, sitno nasjeckanog
- 8 velikih jaja
- 680 g umaka od rajčice ili pasirane rajčice
- 2 žlice maslinovog ulja
- prstohvat soli
- prstohvat papra
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Na vatri zagrijte ulje, dodajte nasjeckani kelj, sol i papar i kuhajte dok 2-3 minute. Zatim dodajte umak od rajčice ili pasiranu rajčicu. Ako koristite pasiranu rajčicu, dodajte joj začine (šećer, sol, peršin, origano i sl.) i kuhajte još 2 minute.
- Žlicom pažljivo napravite rupe, stavite jaja i dodajte malo soli i papra. Pričekajte da jaja budu samo malo pržena, a zatim cijelu smjesu prebacite u posudu za pečenje.
- Pecite dok jaja ne budu bijela, a žumanjak malo mekan, otprilike 15 min. Izvadite i poslužite toplo
Izvor: Centar zdravlja