Želite li dobro ispeći svinjski kotlet, izvadite ga iz hladnjaka barem 20 minuta prije termičke obrade, piše Punkufer.hr.
Kad se meso peče na kostima,, ima snažniji i bolji okus. Istovremeno, kost može izgledati neugledno na tanjuru, pa su neki kuhari skloniji njegovu odstranjivanju uslijed termičke obrade.
Kupite li, primjerice, svinjski kotlet bez kosti (ili ga odstranite sami) trebate znati da je takav odrezak podložniji presušivanju. Upravo zato treba paziti na vrijeme pečenja.
Više pročitajte OVDJE.
- Zbog jakog vjetra na A1 kod Svetog Roka promet dozvoljen samo osobnim autobobilima - 16. siječnja, 2021. 09:04
- Župa sv. Jakova prikuplja sredstva za kupnju stambenog kontejnera. Pogledajte kako se možete uljučiti u akciju - 16. siječnja, 2021. 08:36
- Pred nama je iznadprosječno hladna i vjetrovita subota, ali uz obilje sunca - 16. siječnja, 2021. 07:57
- ‘Mali’ Japan osvojio bod protiv Hrvatske u prvoj utakmici svjetskog rukometnog prvenstva - 15. siječnja, 2021. 19:40
- Čermak prodao Crodux slovenskom Petrolu. Slovenci preuzimaju 91 benzisku postaju - 15. siječnja, 2021. 19:06
- U Šibeniku priveden 25-godišnjak zbog pokušaja iznude novca. Potom prijetio i majci - 15. siječnja, 2021. 18:15
- Podignuta optužnica protiv 36-godišnjaka zbog prijetnje smrću: Kabelom gušio muškarca u Kninu - 15. siječnja, 2021. 18:03
- Geste kojima vam vaše mačke i psi poručuju da vas vole - 15. siječnja, 2021. 17:02
- Na današnji dan prije 82 godine preminuo fra Lujo Marun, utemeljitelj hrvatske arheologije - 15. siječnja, 2021. 15:38
- Snimanje milenijske fotografije sa likom Ivana Meštrovića u Drnišu - 15. siječnja, 2021. 15:17