Inovativni jazz pijanist Zvjezdan Ružić na Tvrđavi Barone

Svoj najnoviji, ujedno i prvi solistički projekt  ‘Pianotron’ Zvjezdan Ružić šibenskoj će publici predstaviti 25. srpnja na Tvrđavi Barone

Inovativnog riječkog pijanista šira je javnost upoznala nakon izvedbe hrvatske himne koju je s Josipom Lisac izveo na predsjedničkoj inauguraciji, a oni koji njegov rad prate otprije znaju da se radi o talentiranom glazbeniku koji svakim projektom izlazi iz zone komfora. A ‘Pianotronom’ je otišao i korak dalje.

Simultano sviranje koncertnog klavira i mellotrona, sintisajzera kojeg su proslavili Beatlesi, Ružićevu glazbu čini jedinstvenom u svijetu. Naime, ovo je prvi puta da je netko spojio klavijature na ovaj način, kombinirajući pritom akustični i elektronski zvuk, klasični i moderni pristup glazbi. Ružić mellotron koristi kao zamjenu za orkestar i ostale zvukove koji mu nedostaju u klavirskim skladbama da bi kroz glazbu opisao vlastiti doživljaj svijeta.

Ponajbolji hrvatski jazz pijanist u svojoj karijeri broji pet Porina, šest strukovnih nagrada Status Hrvatske glazbene unije i četiri autorska albuma, te brojne nastupe na svjetskim i domaćim pozornicama. Među njima se ističu prva službena promocija trećeg autorskog albuma Pandaland u najstarijoj koncertnoj dvorani u Šangaju, koncertna turneja s 2 Cellos, te plutajući koncert održan nasred maksimirskog jezera, kojim je predstavio album Delightful F.

Sljedeća jedinstvena pozornica u nizu je ona Tvrđave Barone, gdje publiku čeka fascinantna Ružićeva izvedba projekta ‘Pianotron’.

Ulaznice po cijeni od 80 kuna u prodaji su u sustavu Eventim te na prodajnim mjestima Tvrđave kulture Šibenik: Tvrđavi Barone te u City Pointu gdje članovi Kluba prijatelja ostvaruju popust od 10 posto pri kupnji ulaznica.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.