Da, čak i mačke

Geste kojima vam vaše mačke i psi poručuju da vas vole

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kućni ljubimci mnogima su najbolji prijatelji i izvor veselja. Oni samom svojom pojavom izvlače osmijeh na lice. Iako vam ne mogu reći da vas vole, životinje svoju ljubav i privrženost pokazuju na različite načine kako bi vam dale do znanja koliko su sretne što ste uz njih, piše Zadovoljna.hr.

Kada pričamo o govoru tijela kod životinja, tada se to najviše odnosi na njihovo mahanje repom. Upravo je to jedan od najočitijih iskaza naklonosti kod pasa. Rep kod pasa komunicira različite emocije, no one koje vi tražite manifestiraju se u tome koliko je njihov rep opušten u mahanju ili mirovanju. Kada pas maše repom toliko snažno da izgleda kao da mu se cijeli stražnji dio njiše, tada je to siguran znak sreće, ljubavi i povjerenja. Jednako kao i kod pasa, kroz rep mačke možemo saznati što one žele poručiti. Mačke su najsretnije onda kada je njihov rep u potpunosti uspravan s laganim zavojem na vrhu. Tada žele reći koliko im je drago što vas vide.

Trljanje obraza i glave uz vašu je ponašanje koje mačke usvoje još dok su mačići. To je način na koji one uspostavljaju vezu s ostalim životinjama, pa tako i s ljudima. Kako mačke imaju izražen osjećaj njuha one na taj način pokušavaju prenijeti svoj miris na vas kako bi ostalim mačkama dale do znanja da ste vi njihovi. Baš poput mačaka, psi trljanjem svoje glave o vašu žele reći da ste vi njihovi i tako poslati poruku ostalim psima da se drže podalje. Jednako kao što su trljali glavu o svoju majku kako bi potražili utjehu, isto to čine i svojim vlasnicima.

Više pročitajte OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama: