'Glasno s tvrđave'

FOTO Neno Belan koncertom oduševio šibensku publiku na Tvrđavi sv. Mihovila. Pogledajte kako je bilo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Najpoznatiji hitovi Nene Belana pjevali su se u glas sinoć na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila. Ljubitelji njegovih balada uživali su hitovima poput ‘Rijeka snova’, ‘Stojim na kantunu’, ‘Ivona’, ‘Ulicama grada’, ‘Kavanna’, ‘Oceani ljubavi’ te brojnim drugim.

– Objekt je pregenijalan. Možda jedna od najljepših, ako ne i najljepša ljetna scena uopće u Hrvatskoj. Mi smo se naravno zaželjeli nastupa, publika se zaželjela nas. Večeras se vidjela ta sinergija. Mi smo uživali, guštali i jedva čekamo da se to opet ponovi u Šibeniku – prve su reakcije Nene Belana nakon nastupa.

Neno Belan Fiumens iako česti gosti na pozornicama diljem Hrvatske, u Šibeniku su održali koncert posvećen pjesmama legendarnih Đavola, koji su prije 35 godina objavili antologijski prvijenac ‘Ljubav i moda ‘. Belan je kroz dva i pol sata svirke proveo publiku kroz sve svoje godine bavljenja i življenja s glazbom, a za njihov rasprodan koncert tražila se karta više.

– Napravio sam pregršt pjesama koje traju. To je možda poanta. Moje pjesme nisu instant. To su ajmo reći mali evergreenovi – istaknuo je Neno

Posebno se osvrnuo na raznoliku publiku na šibenskoj tvrđavi

– Ima puno mladih. Oni su mlađi od bar pola mojih pjesama što sam otpjevao večeras. One se prebacuju s generacije na generaciju, idu dalje, imaju svoj život. To znači da sam dobro radio i razmišljao u ono doba i zato sam baš sretan – kazao je.

Tvrđava sv. Mihovila je još jednom postala najglasnija pozornica u Šibeniku, a za to su zaslužni upravo Neno Belan&Fiumens i njihov show pod nazivom ‘Rock galama’. Fiumensima su se za tu priliku pridružili Jakša Kriletić Jordes, saksofonist i frontmen Daleke obale, te Ante Prgin Surka na udaraljkama i beatboxu, a publici su spremili svojevrsni best of 35-godišnje karijere Nene Belana- od pjesama Đavola do zadnjeg singla ‘Zvijezde’ s nedavnog Splitskog festivala.

Ulaznice za ovaj koncert bile su rasprodane tjednima unaprijed, ali Mastercard je i ovaj put spremio posebne pakete ulaznica za svoje korisnike, koji su pojedincima i njihovom društvu omogućili VIP tretman.


Pratite nas i na društvenim mrežama: