FOTO Kulturaljka ‘osvježena’ u novom prostoru: Rockeri su za vikend u Šibeniku imali što poslušati…

Veliko koncertno finale Kulturaljke na kojem su nastupile američke legende Kultur Shock, Surka i One More održalo se u subotu u šibenskom Importanneu. I svatko tko je bio, nije požalio…

One More je definitivno još uvijek dobar bend, iako službeno više ne postoje. Jer, šibenski rockeri odsvirali su izvrsno, točno i s puno energije, a nakon nešto manje od desetak godina od zadnjeg koncerta, kemija je bila prisutna na pozornici. I publika je to osjetila.

Uostalom, Šibenski portal pisao je o njihovom ‘reunionu’, a članovi benda najavljuju novi reunion za 10 godina.

FOTO/VIDEO Još jednom smo poslušali One More, ali ovog puta u atomskom skloništu. Šibenski rockeri žestoki su kao nekad

S druge strane, Kultur Shock, taj čudan miks punka, metala, folka, cajke i čega sve ne, jako je zabavio publiku, posebice kad je krenuo njihov najpoznatiji ‘hit’ koji ide otprilike ovako: ‘Hašiši, hašiša, mani me se Aleksa, piješ, pušiš hašiš pa meni pod prozor dolaziš’.

Na koncert benda osnovanog prije 23 godine u Seattleu publika je došla i iz drugih gradova, što ne čudi jer bila je to jedinstvena prilika da se na našim prostorima čuje bend koji uspoređuju s Gogol Bordellom ili S.O.A.D.-om. Kultur Shocku to je bio prvi nastup u Šibeniku, jedini u Dalmaciji, a šibenskoj publici predstavili su svoj najnoviji studijski uradak ‘D.R.E.A.M.’.

Kulturaljka se prethodnih godina održavala u Hangaru na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova u Šibeniku, no kad je on do temelja izgorio u siječnju ove godine, izgorio je i dom raznih kulturno–zabavnih manifestacija. Duh je ostao pa je veliko koncertno finale devete Kulturaljke umjesto u legendarnom Hangaru održano u centru grada, u takozvanom Importanneu koji je organizatorima ustupio Grad Šibenik.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.