FOTO Jelena Živković zbog ljubavi svaki vikend putuje u Rijeku: ‘Približava mi se 30.rođendan i ovo je zadnji voz da zaigram’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

– Odbojku nikad nisam preboljela i uvijek mi je u mislima. Kako mi se približava 30. rođendan, ovo mi je zadnji voz da zaigram odbojku ozbiljno i još malo skakućem po paketu. Rekla sam sama sebi : ‘Jesen, nova sezona je i ja ću igrati odbojku’. Glas se brzo pročuo, stara slava sa parketa mi ide u prilog i pozivi su počeli stizati, priča nam najljepša mama Hrvatske Jelena Živković koja se ove jeseni vratila odbojci.

mama6

Odbojka je ljubav koja se ne zaboravlja, a upravo ju je i ona dovela u Šibenik kada je imala samo 15 godina.

– Kada sam došla tu imala sam 15 godina. Šibenik je tada bio u samom vrhu hrvatske odbojke, u to doba ovdje su bile olimpijke i reprezentativke s kojima sam, tada još djevojčica, stajala bok uz bok i bila sastavni dio ekipe. Koliko sam dugo u odbojci? Cijeli život valjda. Kada sam rodila prvo dijete vratila sam se dva mjeseca nakon poroda i tada smo imali jako dobru ekipu i igrali prvu ligu. Aktivno sam igrala sve do druge trudnoće u 27.godini i nakon toga sam imala kratke ‘izlete’, ali tada to u Šibeniku nije više bilo na nivou, priča nam Jelena koja trenutno igra za odbojkaški klub Drenova u Rijeci.

jela jela1

U Šibeniku po pitanju odbojke situacija nije najbolja, nastavlja nekadašnja najbolja igračica Hrvatske, ali postoji jedna sjajna zvijezda koja tek čeka svojih pet minuta.

– To je Toni Skelin koji je osnovao odbojkaški klub i krenuo od samog starta, od najmlađih generacija. Sad čekamo da oni malo narastu i pokažu što su naučili, optimistična je po pitanju budućnosti odbojke u Šibeniku.

Treninge odrađuje u Šibeniku svaki dan, ponekad i dva puta dnevno. Trenira individualno kondicijski kod trenera Mile Paić, i u dvorani kod Paška i Tonija Skelina, s muškim i ženskim odbojkašima. A vikendom kreće na put  kako bi s ekipom odigrala utakmice.

sportcom
sportcom

Dvoje djece, posao, brojni hobiji i sada novi klub u gradu udaljenom 350 kilometara. Kako uspijeva uskladiti obaveze, pitamo je.

– Svaki vikend putujem jer i kad su domaće utakmice meni je novo, 350 kilometara daleko. Igramo po cijeloj Hrvatskoj, naputovat ću se i previše, ali veseli me to. Za sad nije teško, uz pomoć moje male vojske, baba, didova i očeva djece, sve se da uskladiti i svemu posvetiti dovoljno vremena. Kvalitetnog vremena. Organizacija i raspored su ključ svega, otkriva nam svoje male tajne uspješnog iskorištavanja vremena.

jela2

Supermama Jelena naučila je dobro iskoristiti vrijeme, iako kaže da bi ga uvijek moglo biti malo više. Ali ne žali se.

– Da ne mogu i da nisam u mogućnosti iskoordinirati se, ne bih to izabrala. Sa guštom nosim taj križ jer odbojka – to je sport, to je život. Teško mi je zamisliti život bez mogućnosti da se bavim sportom. Uvijek se može pronaći sat vremena u danu i posvetiti se svojem tijelu. Um, tijelo i duh to vraćaju i zahvaljuju, zaključuje Jelena.


Pratite nas i na društvenim mrežama: