Bake me by Nina

Donosimo recept za kruh od banane sa žitaricama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Banana bread, odnosno kruh od banane je već dugi niz godina na popisu popularnih slatkih “kruhova”. Početkom 20. stoljeća se nalazio u skoro svakoj američkog kuharici, a danas je poznat širom svijeta.

Njegova priprema vam neće oduzeti puno vremena, čak vam ne treba ni mikser, uistinu je jednostavan. Možete ga raditi s više raličitih sastojaka, primjerice, smjesi možete dodati svježe šumsko voće, orašaste plodove po izboru, sjemenke, čokoladu i slično.

BANANA BREAD ILI KRUH OD BANANE SA ŽITARICAMA

SASTOJCI
  • 120 g maslaca
  • 180 g glatkog brašna
  • 60 g zobenih pahuljica
  • 60 g samljevenih oraha ili orašastih plodova po želji
  • 60 g smeđeg šećera
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 120 g grčkog jogurta
  • 3 žlice meda
  • 2 jaja
  • 2-3 banane
  • sjeckani orasi i žitarice (za posipanje)
PRIPREMA
  1. Pećnicu ugrijte na 170 stupnjeva.
  2. Rastopite maslac i pustite da se ohladi.
  3. Zobene pahuljice usitnite na srednje krupne komadiće. Ovo se odnosi na veće zobene pahuljice, ako imate manje onda ih nemojte usitnjavati. Zobene pahuljice usitnite u blenderu.
  4. U posudi pomiješajte brašno, zobene pahuljice, samljevene orase, prstohvat soli, šećer i prašak za pecivo. Koristite pjenjaču ili kuhinjsku žlicu za miješanje.
  5. Jaja umutite pa ih dodajte smjesi brašna i ostalih sastojaka. Dodajte rastopljeni i ohlađeni maslac, grčki jogurt i med. Sve dobro sjedinite.
  6. Banane zgnječite vilicom pa ih dodajte smjesi. Sve dobro promiješajte.
  7. Kalup za kruh namastite maslacem pa u njega uspite smjesu za banana bread. Smjesu pospite sjeckanim orasima i zobenim pahuljicama.
  8. Banana bread pecite 40-45 minuta na 170 stupnjeva. Prije nego ga izvadite iz pećnice, provjerite čačkalicom je li gotov. Čačkalicu ubodite u sredinu kruha i izvadite je, ako je čačkalica suha, kruh je gotov.
  9. Banana bread možete poslužiti sam ili na njega namazati namaz ili voće po želji. Ja sam na jednu krišku namazala krem sir i dodala ribizle, a na drugu domaći džem od borovnica.

 

TIPS & TRICKS
  • Ako nećete koristiti orašaste plodove, količinu brašna povećajte za količinu orašastih plodova.
  • Grčki jogurt možete zamijeniti kiselim vrhnjem.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.