" "
Više

    " "

    Bez paljenja pećnice

    Cheesecake s lubenicom i dinjom: Božanstveni kolač koji se topi u ustima

     

    Cheesecake je savršeni ljetni kolač, a pogotovo kada se priprema bez paljenja pećnice. Pridodamo li mu k tome fino ljetno voće poput lubenice i dinje dobivamo osvježavajući desert koji će voljeti sve generacije, piše Zadovoljna.hr.

    Sastojci za podlogu:
    200 grama piškota
    100 grama omekšanog maslaca
    4 žlice vrhnja za šlag

    Sastojci za kremu:

    250 grama mascarpone sira
    200 grama vrhnja za šlag
    200 grama šećera u prahu
    100 ml hladne vode
    15 grama želatine u prahu
    sok ½ limuna

    Za ukras:
    400 grama očišćene i narezane lubenice i dinje
    1 vrećica želatinastog preljeva za torte po želji

    Priprema:
    1. Usitnite piškote u prah.

    2. Pomiješajte piškote sa šlagom za vrhnje, pa pustite da smjesa odstoji pet minuta.

    3. Umiješajte omekšani maslac i rukom izradite jednoličnu smjesu.

    4. Utisnite rukama smjesu u lim za pečenje biskvita koji ste prethodno namastili ili obložili papirom za pečenje. Stavite u hladnjak da se stisne.

    5. Pomiješajte mascarpone sa šećerom i limunovim sokom.

    6. Istucite vrhnje u šlag pa ga dodajte kremi od sira.

    7. Dodajte želatinu u prahu u hladnu vodu i pustite je da nabubri. Nabubrenu želatinu zagrijte na štednjaku na laganoj temperaturi uz stalno miješanje dok se želatina ne rastopi.

    Pripazite da voda ne počne ključati, jer će želatina izgubiti svoje svojstvo učvršćivanja.

    8. Prelijte vruću otopinu sa želatinom u kremu na bazi sira i dobro promiješajte.

    9. Prekrijte podlogu za cheesecake kremom i stavite u hladnjak da se stisne.

    10. Očistite lubenicu i dinju, narežite na manje komade i stavite u hladnjak na hlađenje.

    11. Kada se kolač stisne ukrasite ga voćem, a preko njegova možete dodati i želatinasti preljev za torte koji ste pripremili prema uputama s vrećice.

    12. Narežite cheesecake na kocke i poslužite hladno. Dobar tek! 

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Stiže jugo, ali još većinom suho i barem...

    Južinu, toplinu te većinom suho i djelomice sunčano vrijeme već od sutra zamjenjuje promjenjivo i svježije, gdjegod i uz izraženije pljuskove, od srijede i...

    Juniori Šibenika upisali važnu pobjedu, Diego s dva...

    Uspješan nogometni vikend na Šubićevcu upotpunili su juniori Šibenika. Nakon seniora i oni su uzeli tri boda. U 26. kolu elitnog ranga upisali su...

    Recept za brzi biskvit s trešnjama koji nikome...

    Priroda nas časti brojnim ukusnim voćem, a na početu sezone mnogi se najviše raduju prvim trešnjama. Ljubitelji trešanja žele ih iskoristiti na sve moguće...

    Dva jednostavna koraka za najsigurnije vađenje krpelja iz...

    Krpelji su nametnici koji pripadaju skupini člankonožaca iz reda Acarina, najbrojniji su u proljeće i rano ljeto, a može ih se naći i u...

    NAJNOVIJE

    Stiže jugo, ali još većinom suho i barem djelomice sunčano

    Južinu, toplinu te većinom suho i djelomice sunčano vrijeme već od sutra zamjenjuje promjenjivo i svježije, gdjegod i uz izraženije pljuskove, od srijede i...

    Juniori Šibenika upisali važnu pobjedu, Diego s dva nova gola preuzeo vrh ljestvice najboljih topnika lige

    Uspješan nogometni vikend na Šubićevcu upotpunili su juniori Šibenika. Nakon seniora i oni su uzeli tri boda. U 26. kolu elitnog ranga upisali su...

    Recept za brzi biskvit s trešnjama koji nikome nikad nije propao

    Priroda nas časti brojnim ukusnim voćem, a na početu sezone mnogi se najviše raduju prvim trešnjama. Ljubitelji trešanja žele ih iskoristiti na sve moguće...

    Dva jednostavna koraka za najsigurnije vađenje krpelja iz kože

    Krpelji su nametnici koji pripadaju skupini člankonožaca iz reda Acarina, najbrojniji su u proljeće i rano ljeto, a može ih se naći i u...