Brze fritule: Najlakši recept za omiljenu zimsku poslasticu

FOTO: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U smislu gastronomskih užitaka, za mnoge su upravo fritule jedan od simbola zimskog i adventskog razdoblja. Za uživanje u ovoj poslastici ne trebaju vam adventski štandovi, nego nekoliko uobičajenih sastojaka koje možda već imate u kuhinji i malo vremena. Najlakši recept za brze i jednostavne fritule pronađite u nastavku.

PRIPREMA FRITULA

1. U jednoj posudi pomiješajte jaje sa šećerom i soli. Zatim dodajte sitno naribanu jabuku, jogurt, rakiju i rum. U drugoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo te ih potom dodajte u prvu smjesu.

2. Stavite ulje ili mast u dublju zdjelu za prženje. Zapamtite da fritule ne smiju dodirivati dno zdjele, nego moraju plivati u masnoći, pa regulirajte količinu ulja imajući to na umu, piše portal Zadovoljna

3. Ulje zagrijte na srednjoj temperaturi. Ako je ulje previše vruće, fritule će brzo potamnjeti i zagorjeti te se neće napuhnuti.

4. Žličicom zagrabite malo smjese i uz pomoć druge žličice polagano je spustite u ulje. Ostavite prostora fritulama i nemojte previše puniti zdjelu kako bi se mogle lijepo pržiti sa svih strana i okretati se. Ako primijetite da se ne okreću, lagano ih sami okrenite vilicom.


Pratite nas i na društvenim mrežama: