Budite prava kuma

Bez toga ne može: Dužnosti vjenčanih kuma koje su mladenkama najvažnije

Vjenčana kuma saveznica je svake mladenke. Ona ima mnogo dužnosti, a najvažnije su one naoko ‘najmanje’ koje naposljetku i najviše znače, javlja Zadovoljna.hr.

Pružite joj potporu

Glavni zadatak kume je da bude potpora mladenki. Što to točno znači tj. obuhvaća ovisi o potrebama mladenke, ali ovdje se prije svega misli na emotivnu potporu. Svaka mladenka ima svoju viziju po pitanju dužnosti kume i to je nešto što ćete u startu dogovoriti.

Neke od njih žele sve pripreme odraditi same jer vole konce imati u svojim rukama i kontrolirati situaciju pa im nije pretjerano važno da njihova kuma sudjeluje u pripremama. S druge strane, ima mladenki koje žele mišljenje svoje kume jer joj vjeruju i zato bi voljele da je ona uključena u svaki dio priprema. Kada maknemo na stranu konkretne dužnosti poput npr. pomoći u odabiru haljine, sređivanje poklončića za goste i ostalog, najvažnija je bezrezervna emotivna potpora kume.

U trenutku kada je mladenki puna kapa svega ili nešto zapne, vi ste tu kako biste je nasmijali, olakšali joj neku neugodnu situaciju i objasnili da će na kraju ipak sve biti u redu. Vodite računa o tome da ne podlegne pritisku i stresu koji su nezaobilazan dio ovako važnih prigoda.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.